Minneapolis
Publicerat den

Just nu sitter jag i min säng, i ett hotell i Minneapolis. Min resa igår var låång och jobbig. Den började med att en trött Clara slet sig upp ur sängen vid 3.30, åt lite gröt och efter ett tag åkte vi till flygplatsen. Som jag skrev förut så träffade jag fyra andra utbytesstudenter från Sverige på Arlanda. Vi var då tre tjejer och två killar. Det var en trygghet att ha de där, även fast jag aldrig träffat de förut. Jag sa hejdå till mamma och pappa vilket var väldigt jobbigt. Allt gick bra och vi hoppade på planet till London. Jag satt längst in med två män till vänster om mig, vilket resulterade i att jag inte vågade på ett toalettbesök på två timmar trots att det var väldigt behvligt haha. Nackdelen med att sitta innerst... Men iallafall, i London mötte vi upp två STS ledare och massa andra utbytesstudenter från alla möjliga länder, bland annat Frankrike, Tyskland, Italien. 

I London köpte vi något ganska snabbt att äta eftersom vi inte hade så mycket tid kvar till vi alla skulle samlas. I London fick vi inte vänta så länge vilket var skönt. Vi hoppade på planet och förberedde oss för en lång resa på 8 och en halv timme. Flygningen var ganska skön faktiskt, iallafall de första typ fem timmarna. Hittade en bra film jag tittade på, åt lite pasta som vi fick, sedan lyckades jag också sova lite i tre timmar. Ingen jätteskön sömn på flygplan direkt, men bättre än inget. När vi landade i Chicago, det var då alla skulle splitras och åka sina inrikesflyg själva. Typiskt nog var det bara jag och en av de svenska killarna som flög med ett annat flygbolag än de andra. STS hade sagt att ledarna skulle hjälpa oss att hitta i Chiacgo osv. Men jag och Felix som flög med ett annat flygbolag fick ta oss själva från terminal 5 till 2 på Chicagos flygplats (som är en av de största i världen..). Så efter en liten tågresa, tungt bärande på min bäg som jag inte vet hur jag lyckades bära hela vägen (man fick inte ha vagn) kom vi äntligen fram till dit vi skulle. 

Vi fick hjälp av en kille att checka in. Haha han var väldigt rolig, Sverige var hans favoritplats pga alla "swedish girls". Vi gick igenom security osv, kollade vilken gate vi skulle ha och började kolla runt. Vi skulle flyga samma flyg, men våra gater var väldigt nära varandra, vilket var skönt. Jag skulle behöva vänta i Chicago i ca fyra timmar, även Felix, för att sedan flyga igen. Men när vi sitter på en bänk och kollar ut, blir helt plötsligt himlen helst svart. Jag sa till Felix "jag tror det kommer börja regna" haha tjotjena, det blev en storm. Han berättade att en tjej hade sagt till honom på flyget till Chicago att det skulle komma en storm och det var osäkert om planen skulle lyfta. Det var faktiskt välidgt obehagligt, för helt plötsligt var det helt immigt ute, det flög runt typ löv fler meter upp i luften. Vi satt och väntade, väntade och väntade. Flygen blev bara mer och mer försenade. Efter kanske två/tre timmar av ytterligare väntan gick vi och köpte lite mat. Sedan började det ljusna lite och mitt plan skulle gå 9.35, fast klockan var kanske bara 7.30 då. Vid nio lämnade Felix och han åkte iväg. Det var otroligt skönt att han också var där, för om jag skulle varit själv skulle jag nog inte klarat av det haha. 

Efter fleera timmar av väntan fick vi äntligen boarda. Jag sov hela resan (lite mer än en timme) vilket var skönt, vaknade av att alla ställde sig upp när vi landat. Nu var jag då i Minneapolis och efter detta skulle jag ta ett ytterligare flyg till Billings. Men det hade jag såklart missat för länge sedan. Men en man sa till mig att mitt flyg skulle gå 11.30 imorgon på morgonen, då var klockan vid midnatt. Han sa att jag skulle ringa ett nummer för hotell osv. Då bröt jag ihop kan jag säga. Efter att ha varit uppe i ungefär 28 timmar, väntat och väntat, och var nu helt själv på en flygplats i Minneapolis och skulle åka till ett hotell. Efter ett tag med samarbete med mamma och pappa i Sverige, lyckades vi få en plats till mig på ett hotell nära. Jag fick prata med en snäll kvinna från receptionen och de kom och hämtade upp mig på flygplatsen. De hämtade upp mig och tre andra flygpersonal. Vid klockan ett på natten var jag här på hotellrummet vilket var väldigt skönt. Jag fick sova sju timmar i en skön säng så nu känns allt lite bättre. 9.30 (en timme, 15 min) ska jag åka till flygplatsen igen, där mitt plan går två timmar senare. De är väldigt snälla och hjälpsamma här, vilket är skönt. Nu ska jag snart gå ner och äta frukost i min ensamhet, haha. Det här inlägget blev suuperlångt menmen. Vi hörs när jag är hos min värdfamilj! Puss och hej :)



Hejdå Sverige, Hej Amerika!!
Publicerat den

Nu sitter jag med fyra andra utbytesstudenter och snart ska vi gå till gaten. Planet till London går om en timme. Just nu känns det bra men nervositeten börjar komma sakna men säkert. Det är lite sjukt att tänka att jag inte kommer få träffa mina nära och kära på tio månader.

Det känns tryggt att vara med de andra fyra utbytesstudenterna. Jag kommer åka med dom till Chicago, därefter är jag på egna ben.

Men nu säger jag: Hejdå Sverige, Hej Montana!!!! Vi hörs i USA hörni!!




sista timmarna
Publicerat den

Nu la jag mig precis i min säng, och det känns så sjukt att tänka att det är sista gången jag gör det på ett år. Om fyra timmar ska jag upp igen och om ungefär åtta timmar lyfter planet. Och min resa är igång. 

Det är så himla svårt att beskriva allt hur jag känner just nu. Jag är konstigt nog inte så ledsen över att lämna allt här hemma som jag trodde att jag skulle vara. Det är klart det är jobbigt att säga hejdå och det är så svårt att inse att jag inte kommer få träffa de personer jag träffar varje dag, på ett år. Men på något sätt känns det här så bra ändå. Som att en del av mig redan är där. Jag har varit inställd på att åka så länge nu.

Jag kommer ihåg för sex år sedan, då det var min bror som lämnade oss för ett år. Hans rum då, var det som är mitt idag. Och jag minns hur pappa, Oscar och jag satt här på sängen, som då var hans, och jag bara grät. Jag var så himla ledsen, trots att jag bara var tio/elva år och inte förstog så mycket av det som faktiskt skulle ske. Och det känns så sjukt, att nu sex år senare, sitter jag i samma säng men nu är det istället min tur att åka. 

Jag kan inte riktigt förstå att jag gör detta. Och eftersom jag aldrig någonsin varit med om detta förut, har jag inget att relatera till. Jag kan inte relatera hur lång tid tio månader är. 

Jag hoppas att jag inte är så rädd och nervös som jag faktiskt skulle kunna vara, för att jag har intalat mig själv så pass länge att det här året kommer gå så snabbt. Jag vill inte att hemlängtan eller rädsla ska förstöra mitt år, och det tänker jag inte låta det göra heller. Jag ska leva, göra det bästa av varje situation, och tänka att det här är enda gången i mitt liv jag får den här möjligheten att göra detta. 

För snart ett år sedan tog pappa upp ämnet om utbytesstudent, och nu är det bara några timmar kvar tills mitt, förhoppningvis bästa år börjar. Och jag är så otroligt tacksam för att pappa tog upp det ämnet, för annars vet jag inte om jag faktistk hade åkt. I våras tipsade pappa mig om saker jag skulle ta reda på innan jag åkte till USA, då kändes det som flera år kvar. Nu är tiden inne. Nu är den tid inne, som alltid varit en evighet bort. 

Jag har så mycket känslor inom mig just nu, och jag skulle verkligen vilja få ner allt i en text. Men jag kan inte sätta ord på alla mina känslor, och de är så otroligt många, att det skulle bli alldeles för långt. Jag är lite pirrig, mest för flygningen imorgon, men jag är också så glad att jag gör detta. Det känns så bra just nu. Efter många tårar och många tråkiga avsked, säger jag nu godnatt i Sverige för sista gången på ett år. Nu vet jag inte hur många gånger jag har sagt "för sista gången på ett år" till alla möjliga saker jag gjort, men det är något så stort för att kunna förstå. Nästa gång jag skriver, kommer jag vara någonstans på min resa, kanske hinner jag skriva något imorgonbitti. Men godnatt nu mannar, nu ska jag försöka få lite sömn. Jag är så jäkla taggad på det här.



"everything happens for a reason"
Publicerat den

Idag är det sista dagen för mig i Sverige på ett år. Det känns bra, och jag känner att jag är så redo på att åka. Trots att jag knappt inte har insett det än, så vet jag inte hur länge jag har varit inställd på att åka. Det jag är mest nervös för nu, och det jag tänker på mest, är mina flighter dit. Ska flyga fyra olika flighter, varav de två sista själv. Och det är de jag är mest nervös för, för att jag har aldrig flygit själv. 

Det känns bra att åka nu. Och det kändes bra att stanna hemma de där tre veckorna. Anledningen till varför jag stannade hemma är mer än tråkig och jag önskar så att den aldrig skett. Men under dessa veckor jag har varit hemma har jag insett vad som faktiskt komma skall mer och jag har kunnat smälta saker. Jag tror att allt händer för en anledning.



berg-och-dalbana
Publicerat den

Har så himla mycket tankar och känslor inför USA nu, att det nästan känns som att de inte är några alls. Mina känslor har typ sin egen bergochdalbana inom mig, för de ändras hela tiden. Imorse, fick jag en väldigt konstig rädsla, men det var liksom ingen vanlig rädsla. Jag kände liksom, varför gör jag ens detta. Ungefär 10 sekunder efter detta var jag så taggad. Nu ikväll, när jag kom hem från Astrid var jag så jäkla taggad. Taggad på allt - att lära mig flytande engelska, att bo i Winifred, att uppleva saker jag aldrig upplevt förut och bara leva. 

Idag när jag och mamma packade, pratade vi om skolan och så för att det är en sak jag är ganska nervös över. Jag ska till exempel spela i volleybolllaget, trots att jag inte alls är speciellt bra på det haha. Men mami min som är så smart, sa att jag bara ska ta det här året som en enda stor upplevelse. Att jag ungefär ska se det som en stor semester, uppleva saker, växa i mig själv och leva livet. Sedan sa hon också att det här är något jag bara kommer få uppleva en gång i hela mitt liv, för att om man gör det senare i livet kommer det inte alls vara på samma sätt. Mamma fick aldrig en såndanhär chans att åka, och det är hon väldgit ledsen över. Jag är så tacksam och glad över att jag gör detta. Jag är så otroligt taggad, men samtidigt lite nervös. Om bara 2 dagar, 6 timmar och 35 minuter befinner jag mig på Arlanda för att checka in och påbörja mitt äventyr.

Att säga hejdå till alla är otroligt jobbigt. Jag vill ha några "mental break down" med min familj innan jag åker. Men det är som att jag inte känner något när jag är med min familj, det är jättekonstigt och går inte att förklara. Det kanske låter sjukt, men det är något jag har lärt mig i somras. Att man verkligen ska gråta ut och bara ta ut alla känslor på en gång, för att då är det lättare att gå vidare sedan. Man ska inte hålla inne något för då blir det bara jobbigare i längden.

Oj vilket luddigt och oklart inlägg detta blev såhär på kvällskvisten. Men det är också så som mina känslor är - luddiga och oklara, samtidigt som de är tydliga. Haha, vet inte varför jag skriver detta för typ ingen som läser detta kommer ju förstå. Men ska sova nu iallafall, imorgon väntar en tung dag och jag kommer nog inte uppdatera något. En godnattpuss till alla som orkade läsa detta



silver
Publicerat den

Ikväll ska jag på avskedsmiddag till Astrid för att hon åker till Spanien på lördag. Eftersom jag har packat alla mina kläder och vill använda så lite som möjligt, så fick detta bli det jag har på mig ikväll. Och ja, haha snyggt att kylfen är öppen på bilden, men tog bilden så snabbt jag bara kunde. Classic att jag behövde stressa in i sista seund haha. Men nu måste jag verkligen rusa!! Ha en bra kvälll puss



idag
Publicerat den

 En bild på nästan allt jag köpte idag, haha. Idag har jag inte alls gjort mycket, mest fått små saker gjort inför USA. Bland annat var jag och mamma i Mörby för att köpa lite saker. Nu har jag inte mycket kvar på packningen längre.



09.19
Publicerat den

 
Godmorgon, wooah va trött jag är. Vaknade för en liten stund sedan och nu sitter jag och äter frukost. Sov faktiskt väldigt gott inatt, det känns som det var väldigt länge sedan sist, men jag drömde såklart jättekonstiga drömmar... 
De flesta började ju skolan i förra veckan, så jag har liksom varit ensam på dagarna och inte haft så jättemycket att göra (förutom att packa..). Det har delvis varit väldigt skönt, men det börjar bli ganska tråkigt nu. Jag vill ha rutiner igen osv. Kollade precis upp hur länge jag haft sommarlov, idag har jag haft det i 83 dagar. Haha sjukt vad länge. Men det är inte långt kvar nu!! Åker om bara tre dagar!!! Och jag fyller år om bara sex dagar och börjar skolan om sju dagar!




monday
Publicerat den

Hejsansvejsan. Idag har jag hunnit med jättemycket, känns det som iallafall. Efter att jag släpade mig upp vid halv åtta, en liten snabb tupplur på soffan, pallrade sig en frusen Clara ner till köket för lite frulle i magen. Sedan åkte jag och klippte mig, cyklade hem igen, packade lite smått, åt lunch och därefter gick jag till farmor för att handla med henne. Någon gång innan fem åkte jag och Oscar in till stan, där jag hoppade av för först göra ett snabbt ärende och sedan att träffa Jessica och Hanna. Vi åt en god och mysig middag på Jappi. Gotta love suushi, haha. När jag kom hem gick jag även och träffade Markus och Philip, där Astrid också dök upp :) Haha det var min dag det i stora drag, för den som ville veta liksom. Imorgon ska jag upp ganska tidigt igen, och förhoppningsvis packa klart allt! Godnätt 
Baabes, så snygga 



summertime sadness
Publicerat den

Godkväll på er, jag ligger just nu i min säng och lyssnar på lite Lana Del Rey. Idag har jag fått lite ärenden och saker inför USA gjort vilket är skönt. Gick på en promenad med Daniela på eftermiddagen, sedan åkte jag med mamma och Martina på träning. Det kom fram en kvinna till oss efter passet och frågade om jag och Martina är tvillingar. Hahah, inte första gången det händer. Martina är åtta år äldre än mig, så det gjorde ju hennes dag iallafall haha. Efter det åt vi goood middag här hemma. Papi är lätt bäst på att grilla. Gick sedan till Astrid och var där ett tag, mys. Imorgon ska jag upp halv åtta, haha vet inte om jag kommer klara att gå upp då...

 Imorse när jag vakna kände jag smått en rädsla. Börjar inse nu att jag faktiskt ska åka, och det gör min familj också... Är så taggad, jag som inte har varit alls nervös innan börjar bli lite nervös nu. Egentligen vet jag inte vad jag ska vara nervös för. Men jag är lite nervös för språket i början och skolan. Fick även veta mina flighter för några dagar sedan, ska flyga fyra flighter. Kommer alltså ha varit och rest i över 24 timmar när jag kommer hem + åtta timmars tidskillnad, så lär va rätt död haha. Men det ska bli superkul, den helgen jag kommer dit kommer det vara massa tillställnignar, plus att jag fyller år på måndag om en vecka! Godnatttt





du kommer alltid vara med mig
Publicerat den

Jag, mamma och pappa stod alla tre i mitt rum för att städa ut en hylla jag har med massa saker. Vi hittade en låda med gamla presenter jag fick på mitt dop. Detta "C" på bilden är en av presenterna som låg i lådan, och den gav min mormor mig. Det har varit i sin lilla ask, som varit i en låda i snart sjutton år. Mamma berättade att det finns en fin historia bakom det också. Diamanten som är på kommer från en brosch som mormor fick av hennes mamma när hon dog. Mormor gjorde då sånahär bokstäver till alla barnbarn. Och idag av en slump, hittade vi mitt. Vi var i Täby nyss, där vi köpte en kedja till. Så nu hänger det fint på min hals, och det kommer det alltid att göra. Så mormor kommer vara med mig hela tiden, speciellt nu i USA, som jag inte kommer kunna få återberätta för henne. 



~
Publicerat den

Yeeahh, fett djup bild. 



till dig mannen :)
Publicerat den

I onsdags kväll sa jag hejdå till Sophie för ett år. Att säga hejdå till sina nära och kära för ett år, är bland det jobbigaste jag gjort. Att krama någon hejdå och tänka att det är ett år tills man kommer få krama personen igen och känna den fysiska kontakten. 

Jag kommer ihåg första gången jag och Sophie pratade. Det var i sjuan, precis efter skolfotot. Inte visste jag då, att den pinglan skulle betyda så här mycket för mig som hon gör idag. Vi har alltid så jäkla roligt tillsamamans, vad vi än gör. Soffan är en av mina bästa vänner, och betyder så mycket för mig. Hon är en person jag verkligen kan lita på och prata med om allt möjligt som finns att prata om. I somras, när jag mådde som sämst, fanns du där för mig hela tiden. Jag måste ha varit den tråkigaste personen som existerade, som mamma sa "det fanns stunder då inte ens vi orkade med Clara, men då fanns du där ändå". Så mycket som du har hjälpt mig genom alla mina problem jag har stött på. Och så mycket som du har stöttat mig. Någon bättre än du finns inte, alla borde få ha någon som du. Jag är så tacksam för allt du gjort för mig och alla stunder då du funnits där för mig. 

Någon gång kring jul, satt Sophie och jag uppe i korridoren och snackade om USA. Det var den dagen jag verkligen behövde bestämma mig om jag skulle åka eller inte. Sophie och jag pratade länge, och det slutade med att vi satt där supertaggade på att åka. Vi tänkte på hur roligt vi skulle ha det, allt vi skulle få uppleva, allt vi skulle lära oss. Det var över ett halvår sedan. Nu är Sophie redan i USA och jag åker om mindre än en vecka. Nu är tiden som vi längtat efter och pratat om så mycket, inne. Jag är så glad att vi pratade den där dagen, för om inte vi hade gjort det kanske inte ens någon av oss skulle åkt. 
Soffan, ha nu sådär roligt dom där två flickorna uppe i korridoren sa att vi skulle ha, lev livet och ta vara på varenda sekund. Jag är så tacksam för allt du har gjort för mig, det betyder mer än vad ord kan förklara. Älskade soffan, sosso, sossen, min egna lilla firre, mitt lyckopiller, jag älskar dig så mycket. Det är inte samma sak här hemma utan dig, och jag längtar till dagen jag får krama dig igen. Vi kommer ju iallafall vara i samma land, bara fyra delstater och 1544 mil ifrån varandra hihi :) Saknar dig och våra tokigheter redan, men vi ses ju snart igen, bästa du. 

 
 
 



i love you man
Publicerat den

 



gårdagen
Publicerat den

På eftermiddagen träffade jag Jessica i stan. Det var jättemysigt eftersom vi inte träffas så jätteofta, tyvärr, men vi köpte frozen yoghurt i Gallerian och pratade massor :) På kvällen cyklade jag hem till Kristina där ett gäng andra sköna människor var. Vi grillade god middag och hade det jättetrevligt. Min kväll var superrolig, med sköna människor!  

Idag kom Daniela hem till mig på eftermiddagen och vi har chillat fram tills för typ en timme sedan. Ikväll ska jag bara vara hemma tror jag. Är väldigt trött på grund av lite sömn inatt och jag ska nog försöka fixa mitt rum lite. Ska upp tidigt imorgon för att packa, börjar bli lite bråttom nu hehe. Sitter just nu i soffan med mina systrar & andreas, med chips och dipp. Hoppas ni har en bra kveeell!





happy little clarre
Publicerat den

Godagens. Jag åt nyss lunch med mamma. Mamma är en sån som gärna äter yoghurt med banan i till lunch, medan jag tycker man ska äta riktig mat och inte "frukost-mat" (hahah) till lunch. Men lat som jag är orkade jag inte laga något till mig själv, så jag hakade på mamma och åt yoghurt till lunch. Mycket kreativt må jag säga. Snart ska jag och mamma städa ur mitt rum ordentligt genom att lägga allt i flyttlådor och så. Här får ni en bild på mig som jag hittade nyss. Jag kommer ihåg när bilden togs, jag och Martina hade hittat några fina hästar vi fick rida på nere i Skåne. Hur gammal kan jag vara här? Hahahah, så jäkla ful.

 



dagar
Publicerat den

7 dagar tills jag åker. (!!!! snart börjar mitt äventyr)

10 dagar tills jag fyller år.
(Har inte ens tänkt/reflekterat på att jag fyller 17 om så kort tid,haha)

11 dagar tills jag går min första dag i skolan. 

 



10.03
Publicerat den

Gooodmorning! Haha jag har drömt så jäkla konstigt inatt igen, även sovit lite oroligt typ. Vet inte om det är för att jag är taggad och har massa tankar inför USA eller om det är massa andra olika tankar och känslor som lurar. La mig vid halv elva typ, men kunde inte somna för jag tänkte så mycket. Fick ett sms av soffan som precis hade landat, och ååh vad taggad jag blir!! Jag vaknade för ett tag sedan och ska äta frukost nu. Sedan ska mamma hjälpa mig att städa ut mitt rum & kläder. Jag är en sån som bara inte kan slänga saker, så behöver lite hjälp när jag ska städa ut rummet haha. Haa en bra dag!

Hade kanonkul med lite egopics på iphoto igår weho
 



todaayy
Publicerat den

Några bilder på hur jag gick klädd idag, haha. Jag åkte iallafall in till staden i eftermiddags med bror min. Vi gjorde en massa saker. Nu på kvällskvisten har jag varit hos en tjej och fått mina ögonfransar+bryn fixade :) Orakar inte skriva en massa mer nu hehe, är trött och förvirrad. Lite deppig sådär också. Puss på er



nostalgi
Publicerat den

Jag som aldrig brukar vara ute i speciellt god tid, utan stressar alltid sönder in i det sista vilket bara slutar i en panikslagen och stressad Clara, har nu bestämt att jag ska vara ute i jättegod tid till USA. Ska alltså packat klart och fixat klart allt innan dagen innan jag åker, vilket alltså är om en vecka. Dock kommer jag vara upptagen hela onsdagen såå kommer behöva vara klart med allt typ då. Haha, vet inte hur detta kommer gå... Men iallafall, man måste ju ta tag i något och börja någonstans. Så idag har jag börjat med att städa mitt rum och lagt ner det mesta av mitt skrivbord i en flyttlåda. Eftersom min syster & hennes pojkvän ska flytta in i mitt lilla rum när jag åkt behöver jag få bort lite saker. 

 
Jag rensade nyss i en liten byrå jag har. Jag tror inte jag har rensat där på hur länge som helst, för där i låg det pennskrin, massa sudd, små block - typ allt det jag samlade på men som jag knappt använde, när jag gick i kanske fyran. Haha, nostalgii jag fick. Jag hittade bland annat ett litet block, som var mitt favortiblock (det lila på bilden). Haha så kul att läsa om allt jag skrivit där i. Jag var elva år då, och jag har skrivit om vad min hamster, som jag hade då, gillade att äta osv. Den blåa boken måste jag haft när jag var ännu mindre. Där i samlade jag på massa klistermärken (?). Och roligast av alla klistermärken var ju såna som stog ut. Haha, asså vilket liv :')



svart vitt och allt däremellan
Publicerat den

Min tisdagskväll var ganska dålig fram till typ klockan tio. Jag fick en dipp tyvärr, och blev väldigt ledsen över allt som hänt i sommar osv. Så jag gick på en promenad i min ensamhet, med hög musik som spelades i lurarna (det är typ min medicin när jag är ledsen). Men någon gång vid tio kom Sophie hem till mig och jag blev genast på bra humör. Min kväll slutade magont av allt skratt, haha :') Gårdagen tillbringades först med farmor. Vi åt lunch på uteserveringen på Monrads, rimmad lax med dillstuvad potatis, SÅ gott! Efter det mötte jag upp Sophie och vi gick hem till henne och packade. Sedan kom även Emmelie och Alexandra, sedan åkte jag och Sophie och gjorde  några ärenden. Fick även vara med Sophie på hennes sista middag i Sverige på ett år. Efter ett tag kom Daniela och vi tre sa hejdå till varandra lite snabbt. Usch :( Att säga hejdå till nära och kära, är bland det jobbigaste och svåraste jag varit med om.

Inatt sov jag väldigt dåligt. Drömde typ tre olika drömmar, en var bra resten var hemska. Drömde bland annat att jag och Sophie var i USA (det var himla najs!) och att min bror dog (!!??). Nej, usch fyfan :( Nu har jag precis ätit frukost iallafall. Idag ska jag städa ut mitt rum lite, börja packa och lite så. Puss & krammmm

 



jag vet inte vad jag ska göra utan dig
Publicerat den

 



bloggar jag följer
Publicerat den

Tänkte passa på att berätta och tipsa er om vilka bloggar jag brukar läsa! Jag läser nästan bara kompisars bloggar och inte så mycket kändisbloggare. Jag läser Kensas ibland men det är inte något jag gör varje dag :)
(klicka på namnen för att komma till bloggarna btw)

Sophie 

Astrid

Matilda

Anna

Mikaela

Zara

Daniela

Tyra

Anna Baumgartner

Nickys

Sofie Backlund
En blogg jag stötte på av en ren slump faktiskt!

Emma

Jag känner inte alla dessa men de flesta :) Har säkert glömt någon också...



då allting var så jäkla bra
Publicerat den

 



bara en massa tankar
Publicerat den

Igår när jag skulle sova fick jag ett slag av rädsla jag inte känt förut. För första gången slog det mig att ett år är sjukt länge egentligen. Även fast det inte är det, så är det väldigt lång tid. Jag insåg hur mycket som kommer hända här hemma, hur mycket jag kommer missa. Undra hur allt ser ut när jag kommer hem igen. Vilka som umgås med vilka, vilka som har helt förändrats och inte. När jag låg där i sängen igår, med min syster bredvid mig, när jag insåg hur lång tid ett år egentligen kan vara, blev jag faktiskt rädd. Allt är så bra just nu. Jag har kommit närmare vissa vänner och börjat hänga med nya personer. Varför lämnar jag allt här hemma och flyttar helt själv, till andra sidan atlanten, i ett helt nytt land, ny stad med helt nya och främmande personer? Vad har jag gett mig in på? Varför tar jag inte bara den bekväma vägen? Fast nej. Det är det här som gör att jag växer. Fan vad kul jag kommer ha det. Ett år är inte lång tid egentligen. Det kommer gå snabbt, snabbare än man tror. Och sedan sitter jag här igen, ett år senare. Här hemma kanske det inte har förändrats så mycket trots allt, hemma är alltid hemma. Men den Clara som sitter här då kommer vara en starkare Clara. En Clara som då kommer ha sitt äventyr över, som har fått uppleva så mycket, som har lärt sig så mycket. En Clara som har växt i sig själv. Fan va bra jag kommer ha det.

I USA ska jag leva varenda minut som finns, jag ska ta vara på tiden så bra det bara går. För när jag kommer hem igen ska jag berätta allt jag varit med om. Jag önskar jag kunde berätta för er med, mormor och farfar. Men jag vet att ni följer min resa på ert sätt. För att jag vet hur glada ni var för min skull att jag skulle åka. Om bara tio dagar sitter jag på flyget och mitt äventyr börjar.



13.00
Publicerat den

Cyklade till vårdcentralen vid klockan tio idag och kom hem för ett ganska bra tag sedan. Igår precis när jag skulle sova fick jag världens magvärk och började på må illa, så log på golvet i mitt badrum i över en timme. Ussch, men sedan sov jag gott ändå :) Ska snart äta lunch och sedan får vi se. Kram

 



gooodnight
Publicerat den

Ösbysjön ikväll

Denna kväll var ganska ovärd men ändå mysig eftersom jag träffade mina fina vänner. Var ute i lite mindre än två timmar bara, men behövde dra hem rätt tidigt. Jag ska till vårdcentralen imorgon vid elva, för en läkarundersökning för USA. Ligger i sängen nu iallafall, gjorde en kopp te också. Ska sova snart, så godnatt, vi hörs imorgoon!



ikväll
Publicerat den

En liten egosnapshot från idag. Även den ända bilden som jag tagit idag än så länge så det fick bli den. Nu ska jag lyfta min gump från vår bekväma soffa, klä på mig något varmt, hoppa upp på cykeln, cykla iväg och träffa underbara vänner denna fina sommarkväll. Inte länge till jag kommer kunna få göra det...
Att cykla eller gå med bra musik i öronen, som fyller kroppen av energi, sådan musik man bara ler av och det börjar rycka och klia i hela kroppen för att man bara vill dansa med. Det kan ju vara det bästa som finns. Loove it. Poetiskt blev jag nu, såhär på kvällskvisten. Nejmen nu måste jag klia, puss!
 



fjorton
Publicerat den

Jag sköljer alltid ur mitt hår i kallt vatten, det sista jag gör innan jag går ut ur duschen.

Av någon anledning har jag ganska lätt för att blanda ihop orden tomat, morot och potatis. Haha det roliga är ju att de inte alls är lika varandra, men har haft ganska svårt för det länge nu...

Det värsta jag vet i "ljudväg" är när folk smaskar när de tuggar tuggummi.

Jag är ganska mörkrädd. Haha vet inte när jag blev det, men på senaste tiden har jag blivit det mer och mer typ. Det är mest när jag går själv i mörker, då har jag lätt för att inbilla mig rätt sjuka och konstiga saker.

Jag blir lätt trött och seg av höga ljud och sådant.

Detta är något jag inte delat med mig av, förutom till min mamma typ. Men jag tycker att det kan vara jättefint att gå i kyrkan. Okej, predikan och sådant är kanske inte det roligaste precis haha! Men när det är många som sjunger någon fin psalm som är tillägnat något/någon speciellt, i en fin kyra med en fin akustik - kan vara väldigt fint och berörande tycker jag. Hehe. 

Bara för att detta är lite halvt motsattsen till den förra - jag blir glaad av viss housemusik :)

Denna sommar har varit väldigt omtumlande, händelserik och väldigt jobbig. Men jag har samtidigt lärt mig massor.

Mitt starkaste ämne i skolan i första ring var bland annat svenska. Tycker det blev roligt av något anledning och därför gick det faktiskt väldigt bra. Och appropå svenska, så stör jag mig verkligen på när folk säger tex "denna gången" eller "dessa dagarna". Man hör ju att det låter helt fel haha :p

Folk brukar fråga mig om jag är nervös inför USA. Men ärligt talat så är jag inte det - vet inte ens vad jag ska vara nervös för. 

Okej, med risk för att detta låter helt sjukt. Men jag gillar jämna tal mer än ojämna, och höger sida mer än vänster. Hahaha. (Och ja, därför behövde jag göra dessa bekännelser i ett jämnt antal)

Jag tror att allt händer för en anledning. Och något jag har börjat tänka på, ganska mycket på sistone, är hur mycket man kan växa osv i sig själv på grund av olika val man gör i livet. Och dessa val behöver inte ens vara särskilt stora.

Jag älskar språket engelska/amerikanska och jag har typ alltid drömt om att kunna det flytande. Jag tycker att allt låter mycket finare, förutom "jag älskar dig" för det känns mycket starkare och berörande på svenska på något sätt. Jag är därför glad att jag kommer tillbringa ett år i USA och få lära mig maassor av engelska jag inte alls skulle gjort annars!

Jag älskar att dansa, och jag ångrar att jag slutade på dans. Alltid när jag ser musikaler på tv eller i verklighet, börjar det klia i hela kroppen och jag vill bara gå upp och dansa haha. Tyvärr är jag inte så bra på det dock...



:')
Publicerat den

Gick och mötte upp Daniela på en promenad för lite mer än en timme sedan. Nu sitter jag i soffan och kollar på tv, samtidigt som jag äter en glass som Lovisa så snällt köpte till mig :') Här får ni några söta små bilder som jag och Lovisa tog nyss hahah.



new
Publicerat den

Jag kände för en liten förändring och jag ville ändra min header innan jag åker ändå, så passade på att göra det nu. Så ja, har ägnat typ hela min morgon till att försöka få till något haha. Vet inte riktigt om jag är helt nöjd än, men orkar inte sitta och fixa mer med det just nu. 

Hej på er iallafall! Klockan är snart ett och jag sitter fortfarande i pyjamas, i soffan och gör absolut ingenting. Ska börja fixa mig nu, innan jag får ångest för att jag inte gjort något av dagen. Vet dock inte vad jag ska hitta på idag, men ska nog gå ut och röra på mig snart. Typ en promenad eller något. Ha en bra måndag förresten! Och juste, vissa börjar skolan redan idag. Lycka till, till er mina vänner! Kram :)

Världens finaste solnedgång i turreland



och med denna bild säger jag godnatt
Publicerat den

 
 



varför jag är hemma
Publicerat den

Jag har ju inte berättat varför jag inte åkte till USA den 8e, kom jag på nu... Och det är något jag kanske egentligen inte borde ta upp här på bloggen, men nu känner jag faktiskt för att göra det. Det är även ett sett för mig att skriva av mig lite på.

I somras hände det så mycket på så kort tid. Och bara en vecka innan jag skulle åka, lämnade min farfar oss här på jorden för att bli en ängel där uppe i himlen. Hela sommaren har nästan varit som en chock för mig, och när detta hände blev chocken ännu större och värre. Veckan innan jag skulle åka levde jag, och min familj, lite som i ett vakuum. Jag kunde inte packa, kunde inte relatera tiden, kom inte ihåg någonting alls kändes det som, kunde inte göra alla de där viktiga sakerna jag verkligen behövde få gjort, jag kunde inte alls förstå att jag inom en vecka skulle lämna Sverige för ett år. Jag var bara så himla förvirrad hela tiden helt enkelt. 

På onsdagseftermiddagen, den 7e, fick vi reda på att jag kunde stanna hemma tre veckor till. Det var inte alls säkert att det skulle gå, då jag behövde ha bekräftelse från skolan i USA. Men det gick, och det är jag glad för. Min värdfamilj var väldigt förstående över att detta, vilket jag också är mycket tacksam för. Att stanna hemma i tre veckor till, har varit väldigt skönt. Dagarna innan jag egentligen skulle åka hade jag tankarna på helt andra saker och jag var bara inte mentalt redo för att åka för ett år. Det var så svårt att förstå att jag skulle åka. Och jag tror ingen hade insett att jag skulle åka faktiskt. Nu när jag har fått extra tid här hemma, har jag även fått tid till att umgås med mina nära och kära mer. Jag känner att jag fått tillbringa mer tid med dem jag älskar och att jag kommer få ett bra och stabilt hejdå. Det var som Andreas så bra sa - att man måste få allt avklarat på hemmaplan, innan man lämnar och påbörjar nya saker. Man måste först stänga en dörr bakom en, för att sedan öppna nästa. Och som pappa sa; min "försening" kommer ge mig styrka och en inre ro, under mitt utbytesår, som jag inte skulle haft annars. 

Dessa tre extra veckor här hemma har gett mig tid till att smälta saker. Viktiga och tunga saker. Men det viktigaste av allt - och det jag sa från första början - är att jag får ett sista riktigt farväl till dig farfar. ❤



Grattis bästa mami
Publicerat den

Jag älskar dig så ❤




de senaste dygnet
Publicerat den

Hejsan min lilla blogg. En trött Clara sitter just nu i soffan och dricker lite teee. Jag har haft fullt upp de senaste dagarna känns det som, framförallt på kvällarna. Så lite för lite sömn flera dagar i rad resulterar i att jag är jättetrött. Har därför bestämt att jag ska lägga mig tidigt idag. 

Idag på eftermiddagen kom jag hem från Danielas land. Jag och Sophie tog bussen från Vaxholm vid tjugo i två ungefär. Igårkväll var det ju kräftskiva där på Danielas land. Det var gott, mycket trevligt, skönt folk och roligt! Dock är jag ju sämst på att äta kräftor märkte jag haha. Det började med en trevlig middag, som senare slutade i dans. En lyckad och rolig kväll, med mina två favoriter! :) Vi tre har alltid så roligt tillsammans.


När jag kom hem idag gjorde jag inte så mycket egentligen. Men framåt fyra ungefär började vi fixa här hemma för middag. För vid klockan sex kom släkt hit för att fira mamma som fyller år idag! Nu har gästerna gått iallafall, och jag ska börja röra mig mot sängen. Puss



...
Publicerat den

 
Jag fick de här fina armbanden idag från mamma som hon köpte i Turkiet. Mamma, Lovisa och Oscar var precis i Turkiet i en vecka och de verkade ha en härlig och lugn vecka där. När jag fick reda på att jag kunde stanna hemma i tre veckor till, kunde jag välja att åka med dem. Men jag valde att stanna här hemma, och trots att det skulle varit jättehärligt att få lite extra soldagar och värme såhär i slutet på sommaren, att äta god frukt och mat, gå på marknader, sola och bada, så ångrar jag inte alls att jag stannade hemma. För den här veckan har varit så himla bra och rolig. Jag har hängt med nya roliga och trevliga människor, umgåtts mycket med världens bästa farmor, myst massa med Sophie och Daniela och haft stört roligt med dem båda, och mycket mer. Det har varit en jobbig vecka också, med tårar och känslor. Men jag har fått uppleva så mycket som jag inte skulle gjort om jag åkte med till Turkiet. Fast att ha lite färg i ansiktet skulle i och försig inte sitta helt fel, haha... 



igår & idag
Publicerat den

Hej alla fejna. Tänkte berätta vad jag gjort lite när jag inte uppdaterat. Min torsdagskväll började med att jag hoppade upp på cykeln och åkte hem till Sophie runt klockan sex. Jag, Sophie och Daniela åt middag och fixade oss inför kvällen, för att sedan till en fest på Lidingö. Det var verkligen en superrolig och lyckad kväll. Jag har alltid så roligt med mina pinglor! Efter mycket skratt och lite mackor somnade vi tre hemma hos Sophie. 

Några söta halvsketna bilder som togs under kvällen haha :)

Igår vaknade vi ju upp hos Sophie. Efter en seg men lugn morgon gjorde vi dipp med morötter osv, satte oss i soffan och pratade samtidigt som vi tittade på tv. Vid halv sju åkte vi tre hem till Philip där också Alexandra, Uno och Markus var. Vi grillade god middag och åkte sedan till stan för att se på bio. Haha det blev lite knas då vi hade bokat för torsdagen men vi lyckades lösa det. Ett av skälen till att det gick att lösa var för att tjejen som hjälpte oss tyckte det var gulligt att vi skulle se Monsters University, hahaha. Men den filmen var bra, jag älskade verkligen Monsters inc när jag var liten. Gissa vem som lyckades somna? Jo jag haha... En blandning av för lite sömn, film och ont i ögonen av 3D glasögonen gjorde att jag slumrade till lite. Haha. Dock var det i slutet så missade inte så mycket, tur det!

:)

Nu packar jag lite och försöker klura ut vad jag ska ha på mig ikväll. Vid fyra ska jag hem till Sophie och sedan åker vi till Danielas land, på kräftskiva! Ska bli superkuuelt! Ska även sova där vilket är mysigt.



sushi
Publicerat den

Världens bästa farmis <3

Kom precis hem från farmor, och nu ligger jag i soffan. Jag gick upp till farmor vid klockan elva ungefär, då gick vi först på en liten promenad och sedan åkte vi och köpte sushi. Så satt vi ute på hennes trädgård i solen och åt. Supermysigt! Är rätt trött atm så kommer säkert somna här i soffan, ska fixa mina naglar också haha :)



cozyy
Publicerat den

 
Jaa, Hugo ville vara med på bild haha. Slängde iallafall på mig detta snabbt precis innan jag skulle gå ut med Hugo. En väldans mysig outfit :) Ska städa lite nu, kanonkul. Puss på er 



Spy kids
Publicerat den

Havregrynsgröt med jordgubbssylt, mmm

Godmorgon peeps! Idag vaknade jag alldeles för tidigt, jag vaknade vid halv åtta och kände mig rätt pigg konstigt nog... La mig i soffan en timme och kollade på Spy kids 4. Aaalltså ni förstår inte hur mycket nostalgi jag fick haha! När jag var liten satt jag och Lovisa bänkade hemma hos farmor och farfar och såg alltid Spy kids 1 & 2. Vi älskade dom filmerna och det spelade ingen roll hur många gånger vi sett dom innan. Har inte sett 4an förut och inte heller 3an, men måste säga att 1 och 2 är lätt bäst haha :)

Gjorde precis frulle bestående av gröt med sylt och en kopp te, mycket gott. Ska städa lite och dricka upp mitt te sedan måste jag gå ut på en promenad med Hugo. Idag ska jag inte göra så mycket, mest bara vara hemma och chilla litt tror jag. Ska bort ikväll, så det kan nog vara skönt att ta det lugnt bara. Ha en bra dag babes



:)
Publicerat den

Tjoosan mina vänner. Planerna för idag var ju att åka in till stan med Daniela och Sophie, men det blev lite ändrade planer. Vid tre kom Sophie hit, vi gjorde inte så mycket, åkte upp till Mörby för ett litet ärende. Sedan kom Daniela och sedan åkte de båda för att spela golf. Nu har jag precis ätit middag och väntar på att mina pinglor ska komma hit till mig igen :) Ha en bra kväll!

Världens bästa huggepugge



sunset
Publicerat den

 



moorning
Publicerat den

Godmorgon! Igårkväll kom Sophie hit, då gick vi först på en liten promenad med Hugo och sedan åt vi glass som Sophie hade köpt med sig. Sedan igårkväll är vi hundvakt åt morfars hund Hugo och jag tror vi ska vara det tills på söndag :) Jag och Sophie satt iallafall och pratade hela kvällen typ, jättemysigt. Imorse vaknade jag av att hela familjen var uppe klockan sju typ, men somnade om ganska snabbt och vaknade tjugo över tio istället.

Jag skrev precis ett mail till min värdmamma, eller jag håller fortfarande på hehe. Har även fått kontakt med en norsk tjej som ska bo i samma lilla stad som jag, vilket är superroligt! 

Idag ska jag in till stan med Sophie och Daniela. Vet inte riktigt vad vi ska göra men det blir mysigt. Hoppas ni får en bra onsdag! 

:') bästa tjejorna
 



tisdag
Publicerat den

Heej på er! Igår morse åkte jag och Sophie till Danielas land utanför Vaxholm, där vi var över dagen. Först hämtade Daniela oss med båten i Vaxholm, och när vi kom fram åt vi först lite (haha hade stressat sönder hela morgonen och inte hunnit äta någon frulle). Efter att vi segat ett ganska bra tag drog vi ut och åkte wakeboard, eller ja dom gjorde det hehe. Sedan åt vi lite lunch, pratade om allt mellan himmel och jord och sedan la vi oss i soffan och myste litt. Dagen var supermysig och underbar med mina pinglor. Vid klockan sex var jag och Sophie hemma igen. Då fick jag himla bråttom att byta om osv, för att sedan äta middag på Monrads med pappa, farbror och farmor. Mycket mysigt och gott var det! Kvällen blev något spontan, jag och Sophie åkte ut till Lidingö på lite festande haha. Där träffade vi några vi var i Turkiet med så det var roligt. Vi sov hos Sophie och idag jag kom hem vid tre ungefär. Just nu sitter jag trött och nyduschad i soffan, men ska snart upp till farmor på middag :)

 



Världsbäst
Publicerat den




hoome
Publicerat den

Hej på er! Sitter i soffan just nu och har värdlens matkoma, kom precis hem från stan. Imorse kunde jag inte vakna, haha va så trött. Följde med Martina och Andreas in till stan iallafall, vid kvart över elva ungefär för att kolla på lite visningar. Vi åt thaimat till lunch också, myycket gott! 

 
 
 



min kväll
Publicerat den

Sitter just nu i soffan med godisskålen troget bredvid mig, haha.. Cyklade hem från framor för över en timme sedan och påvägen hem råkade jag på Astrid. Väldigt otippat faktiskt, tog en liten omväg som jag tar sällan och där stog asta med en hund. Vi gick hem till mig och satte oss på altanen och pratade om allt mellan himmel och jord. Väldigt mysigt var det :) Just nu kollar jag på Harry potter men ska snart sova tror jag. Ska upp tidigt imorgon... Godnatt!

 



fyrtiotre
Publicerat den

Hej! Kom precis hem från stan och nu sitter jag i soffan. Såg precis att High school musical går på tv, ahh vad jag älskade dom filmerna! Sedan kan jag tyvärr inte ignorera godisskålen som står bredvid mig, classic. Ska snart gå upp till farmor och äta middag hos henne, efter det ska jag nog träffa Sophie :) Hoppas ni haft en bra lördag än så länge, kram på er!

 



saturday
Publicerat den

 
Jag vaknade vid nio imorse, av att mamma och pappas väckarklocka satte igång på typ högsta volym, haha. Men efter en stund av segande i sängen och candy crush på mobilen så gick jag ner och åt frukost. Bara för att jag ville äta en jättegod, kreativ och fräsch frukost blev det den tråkigaste och mest okreativa frukosten någonsin typ. Men iallafall, sedan åkte jag och syster min upp till farmor och nu kom jag precis tillbaka. Nu ska jag ta en dusch och sedan vet jag inte vad jag ska göra.



:)
Publicerat den




mysigt
Publicerat den

 
 



lunch
Publicerat den

 
Åt nyss lunch, omelett med skinka och tomater. Tomat + salladskrydda = så gott. Haha känns som det ända jag har gjort idag är ätit... Men jag ska göra något nu iallafall. Känner för att lägga mig i sängen och kolla på film typ. Sen ska jag träffa farmor också :) Puss, ha en bra dag peeps!



hallon+banan smoothie
Publicerat den

 
 



10.00
Publicerat den

En mysig kväll nere i hamnen i Turkiet
 
Godmorgon vänner. Vaknade upp för ett tag sen av att mamma väckte mig. Det var skönt att vakna i tid, eftersom jag nog skulle sovit bort halva dagen annars. Vaknade dock upp med halsont, och jag känner att min förkylning börjar bli värre igen. Fan va bra! Har tydligen hostat massa i natt... Jaja, idag är himlen alldeles vit här, typ grå, vilket betyder att det är sånt väder då man bara får vara inne och kolla på film hela dagen hihi. Passar mig bra för jag måste ändå bli frisk :) 



tjugotre
Publicerat den

Idag har jag i princip inte gjort någonting. Vaknade ganska sent, och då gjorde jag och Lovisa scones. Sedan städade jag mitt rum bara, och väntade på att tiden skulle gå snabbare typ haha. På eftermiddagen gick jag ut på en promenad, lyckades matcha in så att jag gick hem i spöregn och blev plaskblöt. Gick i bara shorts också. Bra där Clara. Vi åt middag hos farmor, gravad lax med dillstuvad potatis. SÅ gott! Så åt vi blåbärspaj med vanlijsås till efterrätt, SÅ gott, på det med hehe. Kom hem för ett tag sedan, och har inte gjort ett skvatt sedan dess mina vänner. Snart ska jag sova, himla skönt :) Puss på er

En mobilbild från Turkeeeyyy
 



tre
Publicerat den

 
// Loreen - We got the power // Ben Howard - Old pine // Rebecca Ferguson - Backtrack //
Ben Howards album Every Kingdom är förövrigt supermysigt :)



-
Publicerat den

Hej på er! Jag sitter just nu i mitt kök och funderar på vad jag ska äta till lunch. Egentligen skulle jag åkt halv sex imorse till Arlanda för att lämna Sverige för ett år. Men det blev ändrat igår, så imorgon åker jag om exakt tre veckor istället. Det känns bra, och jag kan berätta varför sedan :) För nu ska jag äta lunch och sen carpe diem av något slag. Puss!

 



cozy
Publicerat den

 
Zadig et Voltaire // Newlook // Hunkydory // Vila // True Religions

Något jag älskaar i klädesväg är såna här mysiga sweaters! Tycker det är så mysigt, och de blir ännu mysigare om de är liite stora hehe. :)

 
 
 



sista dygnet i Sverige på ett helt år
Publicerat den


Godmorgon alla fina. Idag vaknade jag upp vid tjugo i sju och kände mig så pigg, trots att jag sovit så lite. Jag vaknade upp bredvid min fina lillasyster och det slog mig att jag bara har ett dygn kvar i Sverige innan jag åker för ett år. Tankarna började flöda i mitt huvud och jag började undra vad fasiken har jag gett mig in på. Samtidigt som jag tänkte att jag inte alls är redo för detta, är inte redo för att säga hejdå till min familj för ett år, så vill jag bara befinna mig i USA just nu. Jag vill dit nu. Jag gick in till mamma och pappa, la mig i deras säng, som jag gjort ända sedan jag var nyfödd. Och jag tänkte att detta kommer jag inte få göra på ett helt år. Andades in, och det var som ett minne sparades likt ett foto som precis knäppts av. 
Just nu vill jag bara stoppa tiden, så att jag har så mycket tid jag vill och behöver för att säga hejdå till alla mina nära och kära. På senaste har jag känt att tiden är mycket snabbare än jag, jag hinner liksom inte med. Det är som att tiden har blivit min fiende. Allt går så fort och jag är så förvirrad... 

Förlåt för alla känslomässiga inlägg på senaste. Men just nu är det så mycket på så kort tid. Ni kanske har fått uppfattningen av att jag är deprimerad eller något atm, men det är jag verkligen inte. Jag har bara fått uppleva olika sidor av livet, vissa jag aldrig varit med om förut. 

Snart ska jag träffa min älskade vän Matilda. Idag måste jag säga hejdå till alla mina nära och kära. Tandläkarbesök är även inbokat idag på eftermiddagen. Idag ska jag ta vara på all tid som finns, jag ska njuta av den sista tiden jag har kvar här i Sverige på ett år. Ha en bra onsdag!



bilder från Turkiet
Publicerat den

 
 
 
 




Publicerat den

"Döden är ingenting. Jag har bara gått in i rummet bredvid. Jag är Jag och Du är Du. Vi står fortfarande för detsamma i varandras liv. Nämn mig med mitt gamla invanda namn. Tala med mig på samma otvungna sätt som förut - ändra inte tonläge, låt inte extra högtidlig eller vemodig. Skratta åt skämten vi brukade skratta åt tillsammans. Gläds och le med mig, tänk på mig och be för mig. Inte behöver jag försvinna ur ditt hjärta bara för att du inte längre kan se mig. Jag väntar bara på dig, snart, alldeles nära, bara runt hörnet. Tro mig." 

Älskade mormor och farfar, jag saknar er så.




Jag kommer alltid vara vid er sida ❤
Publicerat den

 
 



tisdag
Publicerat den

Idag har jag bara städat från igår. Eftersom jag åker nu på torsdag (iövermorgon!!!!!!) så hade jag lite folk över här igår kväll. Är väldigt tacksam över all hjälp jag fick av mina vänner! Världsbäst ❤ Den lilla sömnen från inatt har börjat märkas av nu. Har haft mycket känslor idag också, har inte ens varit hungrig på hela dagen vilket är väldigt olikt mig... Åt iaf precis sushi till middag med hela familjen, farmor och min farbror. Och nu sitter vi alla och kollar på Allsång på Skansen, jättemys.




insta igårkväll + imorse
Publicerat den

Jag och bästa bästis

Jaog

Jag och min älskade Astrid som behövde säga hejdå för ett år. Ehhja...kanske inte den mest smickrande bilden på mig haha

 Imorse :)



-
Publicerat den

Till slut kom alla känslor på samma gång. Vissa av de känslor som förnekats och lagts åt sidan, vissa av de känslor som bara väntat på att komma fram och vissa känslor som alltid svagt funnits där. Helt plötsligt kom alla samtidigt, som en våg som sklöjde över mig och lät mig drunka i alla tårar och förtvivlan. Det var så mycket blandade känslor, känslor om allt, det var för mycket på en och samma gång. Jag kunde inte längre hålla allt inom mig och låtsas att le, till slut brast det och tårarna tog aldrig slut. Kroppen bara skakade och jag kände mig så liten och tom. Så hjälplös på något sätt. Känslan av att inte räcka till för någon. Samtidigt som tankarna hade sin egen bergochdalbana i mitt huvud, så var huvudet helt tom på tankar. Det var så mycket att det blev ingenting istället. Där satt jag, i soffan, med mina bästa vänner vid min sida. Och ändå kände jag mig så ensam. Hur kan man känna sig så ensam när de personer som får en att känna sig så levande, sitter precis bredvid en? 

Aldrig som igårkväll har jag känt mig så svag, tom, ensam och att jag inte räckte till. Men det är vid såndana här tillfällen man verkligen inser hur bra kompisar man har. Hur liten man vore utan dom och hur mycket man älskar dom. Jag har redan sagt hejdå till några av mina närmsta vänner, och fler väntar. Att säga hejdå till någon som man verkligen älskar för ett år är det jobbigaste jag har varit med om. Samtidigt som jag så gärna vill till USA undrar jag vad fan jag har gett mig in på. Varför tog jag inte den enkla vägen och bara stannade hemma? 





check it out
Publicerat den

Letade efter en bild på mig och Astrid, men hittade bara massa gamla från typ sjuan haha. Så det fick bli denna mysiga bild från balen i nian :)

Ikväll var jag hemma hos Astrid, var där en liten stund bara. Men vi myste lite hos henne med jordgubbspaj och glass - så himla gott! Känns helt sjukt att säga att det här var sista gången vi träffas på ett år, det går inte att inse. Jag hjälpte även Astrid med att fixa blogg! Hon ska också på utbytesår i augusti, till Spanien. Läs hennes blogg här http://astridaneman.blogg.se <---- :)



eftermiddagen
Publicerat den


Jag och mina systrar åkte in till Täby centrum för att köpa lite grejer, dels inför USA! Vi köpte även var sin chillbox, mycket gott mycket gott. Men väldigt mättande dock... Nu har jag precis duschat och snart ska vi tre göra middag. Teryakilax, goodaste som finns!



14.51
Publicerat den

 Snyggaste syster igår

Hej på er. Igår städade jag ut min garderob lite och hann även packa liite. På eftermiddagen åkte jag och Martina in till staden för att fixa lite grejer. Vi såg även lite på pride festivalen. Jag har aldrig gjort det förut men jag måste säga att jag tyckte det var roligt att se alla, haha. Förstår dock inte hur alla klarade att gå så långt i den värmen! Jag och Martina förflyttade oss inte speciellt mycket ens men när vi gick in i Mood-gallerian efter ett tag, var vi så sjukt varma haha, fick nästan värmeslag.

Idag har jag packat mer, till och med lagt upp mina kläder på sängen och hunnit städat här hemma. Det händer så mycket just nu. För mycket för att hänga med, för mycket för att förstå vad som händer och kunna ta in allt. Min sommar har varit så speciell och det har hänt sjukt mycket. Ska berätta om min sommar i ett separat inlägg.
Hoppas ni har en bra dag!



mysigt på sommaren
Publicerat den

 



Godmorgon
Publicerat den




Du är allt bra du
Publicerat den




Montana
Publicerat den

Om en vecka sitter jag på ett flygplan påväg till New York. I New York ska jag vara i en vecka men andra utbytesstudenter från STS, andra som står inför samma äventyr som jag. Och om två veckor åker jag till min värdfamilj. Jag ska bo i staten Montana, i en liten stad som heter Winifred. Staden har ungefär 200 invånare och i mitt high school går det 30 elever. Familjen jag ska bo hos bor på en farm och består av mamma och pappa, två yngre systrar och en yngre bror. Det verkar som en jättebra och mysig familj som gillar att åka skidor och hästar, precis som jag. Winifred är en stor skillnad och kontrast från hur jag bor här hemma, då det till exempel går 1500 elever i min skola här hemma. Och det kommer bli ett annorlunda år. Men det är ju det som är meningen, ett riktigt utbyte. Det är ju ingen poäng med att komma till en stad som liknar Stockholm eller så man bor och lever nu. Året är till för ett utbyte, vilket jag verkligen kommer få. 

"Det blir vad man gör det till" är något jag brukar säga ganska ofta. Allt är i mina händer och året blir vad jag gör det till. Igår sa mamma till mig "när du är i USA, ska du leva varenda minut. Du ska bara koppla av och leva i nuet, för du kommer bära med dig det hela livet sedan. Och detta är en chans du bara kommer få en gång i hela ditt liv". Och hon hade precis rätt i det hon sa. När jag kommer dit ska jag verkligen leva mig in i mitt år, jag ska ta vara på all tid jag har och jag ska göra mitt utbytesår till det bästa. 

Jag är så otroligt taggad på att åka! Den här veckan har varit väldigt känsloladdad för att det är nu jag inser att jag faktiskt ska lämna min familj och mina vänner i ett år. Men samtidigt är detta utbytesår något så stort för mig, och främmande på något sätt, att jag knappt insett att jag ska åka. Jag kan inte tänka mig in i situationen eftersom jag aldrig varit med om något liknande. Jag pratade med en tjej häromdagen som precis hade varit på konfa i England. Hon åkte dit utan några kompisar vid sin sida, helt själv i tre veckor. Och jag tänkte "oj vad modig!!!", sedan kom jag på mig själv. Jag ska också åka helt själv, utan familj eller vänner vid min sida, fast inte i tre veckor utan i ett år. Folk säger att jag är modig, att de aldrig skulle våga åka iväg, och de kan nästan inte förstå att jag ska åka iväg helt själv. Vadå modig? Jag tänker inte mig själv som speciellt modig, jag brukar tyvärr inte vara den modigaste. Men jag vet att detta kommer bli ett sjukt kul år i USA. Jag tror det mer handlar om en vilja, för vill man så klarar man det. 

Jag kan vara stolt över mig själv att jag gjort mitt val. För tyvärr är vi människor ofta så att man inte vågar göra en stor förändring i sitt liv. Man är nöjd med det man har och man har det bra som det är, därför vågar man inte riktigt stå där i vägsjälet och ta den lite längre krokiga vägen istället för den korta raka. För att det kan ju vara så att allt det där bra man har ändras. Men faktum är att i detta fall, tror jag bara att det man har kan ändras till något så mycket bättre. Visst, det finns fler anledningar till att inte åka, men jag tror att detta är en liten anledning som finns inom oss alla. En sak som många ser som negativ är att jag kommer behöva "gå om" när jag kommer hem igen. Men jag går inte om tvåan, utan jag börjar bara helt enkelt där jag lämnade. Och att jag ska behöva gå med de som är ett år yngre är nog det minsta problemet eller bekymret med utbytesår. Jag tycker inte att det handlar om vad jag missar här hemma under tiden då jag är borta, utan frågan är hur mycket jag får uppleva som inte mina kompisar får göra. Hur mycket jag kommer få lära mig, hur mycket jag kommer få uppleva, hur många olika människor jag kommer få träffa, som inte mina vänner här hemma kommer få. 

Jag vet inte, jag skrev bara av mig lite. Och jag är så sjukt jävla taggad. 



wok
Publicerat den

Pappa gjorde sin goda wok till middag, nu ligger det bra i magen haha.



clouds
Publicerat den

Hej på er. Idag trotsade jag och Lovisa mörka moln på himmlen och tog en liten cykeltur ner till torget för att äta sushi till lunch. Väldigt mysigt var det och gott! Det är inte så ofta jag och Lovisa gör såna saker tillsammans, men när vi väl gör det så är det jättemysigt. Jag har känt mig tom på något sätt idag, har liksom inte känt någonting känns det som. Jag har inte varit hungrig, inte törstig, och jag var inte ens mätt när jag åt fler sushibitar än jag brukar som jag brukar bli jättemätt på. Det ända jag har känt idag är min jäkla förkylning som jag så typiskt har åkt på.

Lovisa och jag klarade oss från regnet iallafall. Precis när vi kom hem åkte vi med mor och far till Täby för att fixa några ärenden. Träffade även Saga i Täby, vi som trodde vi hade sagt hejdå till varandra för ett år i början av sommaren. Nu hann vi träffas en snabbis en gång till, underbart mysigt :)