lyckad helg
Publicerat den

I veckan passade  jag på att göra saker på dagarna eftersom att basketen börjar imorgon. Natten tisdag till onsdag sov jag över hos Malene. Vi gjorde inte så mycket egentligen, skrattade en himla massa dock, gick på promenerade i ca -16 grader till Nate, åt chocolate chip cookies som vi köpte i affären, åt god middag, ja :) Hämtade även ett paket mamma och pappa skickade till mig. Massa gudis, choklad och lakrits! På onsdagen stannade jag, Malene och Sammy lite i skolan för att skjuta lite basket och sedan gick vi hem till Malene. Vi hade väldigt kul, gillar dom tjejorna myycket!! 

I fredags efter skolan var det BPA fun night, jag är inte med i BPA men jag skulle sova hos Sammy som är det så jag fick vara med. Vi gjorde pizza och spelade lite spel. Vid fyra gick jag och Sammy hem till henne, gjorde oss lite iordning och sedan träffade vi Malene och Kaylie. Efter lite väntan haha, åkte vi hem till en kille där det var fest haha. Eftersom vi kom dit så tidigt så kändes kvällen lång, men vi gick och la oss vid två. Jag hade en vääldigt rolig kväll må jag säga, den var lyckad! Igår morse vaknade vi tidigt för Sammy skulle jobba men också för att jag skulle åka med familjen till Great Falls för att julhandla. Vi var där hela dagen, kom hem ca 12.45 am och då var jag så himla trött så somnade bums. Sov ut lite idag, men vaknade ändå vid nio ungefär. Skypeade lite med familjen hemma i Sverige (alltid lika roligt!!) och tvättade. Sedan skypeade jag med Matilda vilket var jätteroligt, så kul att höra allt som händer hemma. Saknar dig mycket, matti! Efter det tog jag tag i kragen och städade mitt rum vilket har varit mer eller mindre ett bombnedslag alldeles för länge. Nu tänkte jag göra lite läxor och shoppa litt på internet. 

 
Malene and I i tisdags // Sammy and I igår



Förra helgen
Publicerat den

Länge sedan jag uppdaterade här nu, sorryy folks. Men jag uppdaterade den faktiskt för några dagar sedan men inlägget kom såklart inte upp. I veckan har jag varit alldeles för lat (och upptagen) för att blogga, svara på mail och vara allmänt social med Sverige. Men jag har haft en riktigt bra helg men tänkte skriva om det i ett annat inlägg, och skriva om förra helgen i detta haha.

På fredagen direkt efter skolan åkte jag med Gary och Shad till Denton för att kolla på junior high’s basketball game. Först spelade tjejerna och sedan killarna. Det var kul att se eftersom syster spelar och Marietta är coach och de vann! När vi kom hem gick jag och la mig så tidigt som möjligt eftersom vi jagade tidigt på lördag morgonen. Vaknade runt 5.45 den morgonen tror jag. Jag, Gary och Brie åkte till en horse ranch och jagade. Tyvärr kunde inte jag jaga för att jag är för gammal är mig tag men Brie kunde. Vi hade en guide som var väldigt duktig. Vi kröp på marken, gömde oss och behövde vara väldigt tysta. Haha det var coolt och roligt. Brie sköt en cow (kvinnlig elk), och vi fick se när Gary skar upp den och tog ut alla inälvor osv. Nog det äckligaste jag sett.

När vi kom hem på kvällen åkte jag hem till Sammy där också hon och Taya var. Efter ett tag gick Taya men sedan kom det även några andra. Jag hade en väldigt rolig kväll! På morgonen vaknade vi tidigt eftersom Sammy skulle jobba. Så med alldeles för lite sömn i kroppen var jag trött hela söndagen. Gjorde inte så mycket heller, städade osv. Men sedan lagade jag även middag, fläskpannkaka blev det! Jag tror de tyckte det var gott, men de tyckte det var konstigt att vi äter det till middag då det var mer frukost-mat för dem. 






in the end we only regret the chances we didn't take
Publicerat den

+ Skoldagen gick faktiskt ganska snabbt.
- Mina knän gör ont utan att jag tränat.
+ Var med Malene efter skolan vilket alltid är kul, hon är bra hon.
- Mitt rum var ett bombnedslag.
+ Fick mitt package idag. 
- Mina favorit jeans sedan två år tillbaka har numera ett hål i sig </3.
+ La mig i sängen tidigt för en gångs skull.
 
Med för många fascinerade jobbiga tankar i hjärnan om allt från hur intressant det är att växa i sig själv till att hur coolt det är att tanka, drömma osv på engelska, så ska jag nu slå ihop datorn och sova. 



~
Publicerat den

 



monday
Publicerat den

Eftersom volleyball är över var idag första gången jag inte hade practice, och åkte därför med skolbussen hem efter skolan. Kom hem vid halv fyra vilket var så underbart skönt. Gosade med valparna en massa. De har växt mycket under de få dagar jag var borta och nu kan de tillochmed gå! De har blivit busiga och hoppar runt och är så fruktansvärt söta att man inte får nog av dem. Sedan har jag tvättat lite kläder och inte gjort alls mycket.. Har haft huvudvärk hela dagen och tog en ipren med än så länge dunkar mitt huvud fortfarnade vilket suger. Sitter just nu i en fotölj i vardagsummet med Shad och kollar på tv. Allt ljus får mitt huvud att dunka ännu mer.. Ska göra lite läxor nu, och sova tiiidigt ikväll. Juste, igår snöade det och det höll i sig idag med. Är inte så mycket snö ute, men tillräckligt för att framkalla julkänslor och det får mig att inse hur mysig julen är ändå hehe. Och jag längtar efter att åka skidor också. Hoppas snön håller i sig den här gången! :)


Kolla bara så söta de är!! Den ljua till vänster är killen och den lite mindre till höger är tjejen.
Poosssss
Efter lite lek blev de trötta dock killen somande i min hand och tjejen på min arm



the weekend
Publicerat den

Hallå där, längesedan jag uppdaterade. Glömde (och hade inte riktigt tid) att säga att jag var i Billings i helgen med volleyball laget. Eftersom vi tog oss vidare från disctricts så spelade vi divisionals i helgen. Vi åkte onsdag efter skolan, vi hann med en pre-game practice i Roy också, sista volleyball practicen... Vi har framme på hotellet vid åtta kanske. Jag bodde med Malene, Sammy och Taya. Beesta rummet, hade väldans kul med dom tjejorna!! Divisionals var i Absarokee, en stad ungefär 40 min utanför Billings, och vi hade får första match på torsdagen klockan tio på morgonen. Vi spelade mot de som vann mot deras disctrict (eftersom vi kom sist), vi förlorade tyvärr den matchen men vi spelade väldigt bra och tog de till 5 (kanske inte makes any sence för er hehe). Det innebar att vi hade nästa match klockan tio igen fredag morgon. På torsdag kväll dekorerade vi egna tröjor som vi hade under uppvärmnigen vilket var roligt. Matchen på fredagen förlorade vi också men vi spelade den bra den med och vann nästan mot ett lag vi alltid förlorar mot. Det innebar att volleyball nu är slut för oss. Men vi åkte inte hem på fredagen utan stannade kvar till lördagen. Medan alla i laget ville kolla på de andra matcherna på fredag, efter att vi hade ätit lunch på en trevlig restaurang, stannade jag, Malene, Sammy och Kaylie kvar i bussen med Krista vår busschaufför. Oj va roligt vi hade det!! Dansade i bussen, åkte och köpte glass, skämtade med folk utanför bussen osv, haha. 

På lördagen åkte vi till shopping malet i Billings på morgonen, där spenderade vi två timmar ungefär. Jag köpte lite underkläder på Victorias Secret, en ny primer och en ny mascara. Sedan åkte vi till Cold stone (världens bästa glassställle) och sedan tillbaka till Absarokee för att kolla på champoin chip matchen. Efter ett snabbt besök på Walmart åkte vi sedan hem igen, och var hemma vid åtta på lördagkvällen ungefär. Jag, Malene, Sammy och Taya spenderade natten hos Taya. Vi hade en väldigt rolig och ganska annorulunda kväll haha! Gillar de tjejorna väldigt mycket :) Igår (söndag) kom Marietta och hämtade mig hos Taya vid 1.30 ungefär och sedan åkte vi och skjöt litt. De var bara practice men nästa helg (tror jag, kanske är det helgen efter) ska vi jaga elk. Jag var bättre än jag trodde, vilket var kul, blev nästan lite förvånad över mig själv haha...

Några bilder jag tog från Malenes blogg:

National hug an exchange student day

Middag torsdagkväll

Innan matchen i fredags i våra tröjor vi gjorde
 
Lunch i fredags
 
Hahahah, vacker bild på oss. Från vänster: Kaylie, jag, Malene, Sammy
 
Cold stone! Och Malenes glass 
 
Bilder från uppvärmningen helgen innan denna, i district tournamen. Så stolt över mig själv att jag lyckades ta bilden på Malene när hon gör en hit (vet inte riktigt vad det heter på svenska..)
 

I hotellrummet haha, fräscha


Me and Sammyy :)

I bussen



Grattis på farsdag ❤️
Publicerat den

Här är det ju fortfarande söndag. Önskar jag kunde krama dig idag världens bästa papi, saknar dig.  





Carved pumpkins
Publicerat den

Förra veckan carvade vårapumpkins. Har aldrig gjort det förut, så jag var ju inte så bra haha men kul va det! När jag var klar gjorde jag och Dyuani en tillsammans också :) 


Den vänstraste gjorde jag och Dyuani tillsammans, den i mitten är min och den till höger är duyanis



perf sunday
Publicerat den

Igår kväll bestämde jag och Duyani oss för att ha filmkväll nere vid tvn utanför mitt rum (inte för att någon vet var det är, jaja). Så vi la ut några filtar och la oss på golvet, satte på filmen "Letters to God" och kollade. Och jag somnade, såklart. Imorse blev vi väckta klockan 7.30 (vi ställde om till vintertid under natten btw) eftersom vi skulle till church klockan 8. Meen väl där så var det ingen där eftersom det var klockan 10 istället haha. Vi hämtade upp Brie vid skolan som varit på FFA resa under veckan och sedan åkte vi hem och åt lite frulle. Vid 10 var Marietta, Duyani, Shad och jag tillbaka i kyrkan och det var första gången jag var där. Det var lite annorlunda eftersom de inte hade någon präst (han kommer hit ibland månaden från Lewistown) osv, men jag tyckte det var väldigt mysigt ändå! När det var slut (de höll på i ca 30 min) åkte vi till the store och köpte lite mat och sedan åkte vi till skolan för Marietta behövde göra något där. Jag, Duyani och Shad spelade lite basket. Jag sög. Shad är 8 och Duynai är 11, de har typ aldrig gått på basket men de är sjukt duktiga! Marietta har varit basket coach hur länge som helst. Iallafall, sedan åkte vi hem och då gosade vi först med valpisarna (<33) och sedan shoppade jag litt på internet, wiho. Innan middagen gjorde jag och Shad en pumpinpaj (som iof blev två). Och till middag hade vi barbecue ribbs med potatis som var som stekt potatis, väldigt gott. Efter det bakade jag och Shad några kakor, gott och mysigt. Nu har jag precis gjort klart min enda lilla läxa som jag såklart har sjuktit upp i sista sekund. 

Och en fun fact som avslut på detta inlägg: Jag bor just nu (Winifred) på världens mest rikaste plats där man kan hitta flest fosiler av dinosaurier. Det där tog mig ett år att formulera den där meningen och jag får fortfarande inte till den, men nu ska jag sova, godnatt.



tournament
Publicerat den

Hej! I onsdags hade vi kanske vår sista practice i volleybollen eftersom det är tournament (här i Winifred detta år!) denna weekend som började igår. Efter practice på onsdag var det carnival och peprally i stadens community hall, dock var carnivalen under vår practice. Det var mest för alla små barn, som gjorde lekar osv. Men alla volleyboll och football players var där och åt lite chili och annat. Under peprallyn så var det tydligen vi volleyboll och football som skulle göra saker, vilket vi inte visste innan haha. Så det började med att vi bara skulle gå upp på "scen" och vår coach skulle säga några ord. Men sedan skulle vi tydligen göra en lek. Laget delade upp sig i två, så stog man två mittemot varandra runt ett runt bord. Man hade ögonbindel och sedan tog "lekledaren" Marietta (my hostmom), fram kroppsdelar och den som åt upp det först vann. Jag körde mot Malene och fick kroppsdelen fingrar, det var korvar ur en konservburk. Och det måste vara det äckligaste jag ätit haha, de var kalla och slajmiga och usch. Mitt lag vann så fick litt gudis :) Efter det gjorde killarna samma sak men en annan lek. 

Igår hade vi fredags schema eftersom tournament började. Det är jättekul att det är i vår skola iår! Skoldagen var dock chill, vi gjorde inte alls mycket. På second period (US history) åkte vi ner till community hall och städade upp från gårdagen. Första matchen var runt 1.15 och vi slutade 2.10. Och i vår sista period var det bara Malene och jag eftersom de andra två var borta, så efter halva period kunde vi kolla på matchen. Vår första match var 4.30. Under denna hade jag varsity jersey, Malene har massa bilder som jag kan visa sen :) Den matchen vann vi iallafall, så då hade vi vår nästa match 8.00 som Malene hade varisty jersey på (vi är uppklädda till varanann). Den förlorade vi dock, vilket betyder att vi har match idag runt noon. Runt 9.30 ska jag åka in till skolan med Marietta. Juste, vi hade tänkt att gå trick or treat igår men matchen blev så lång (den slutade 10.10 ungefär) och vi har curfew 10 så blidde det inte så. Och när jag kom hem hade min familj pyntat huset utterligare lite, måste visa bild på det för det är så mysigt!