en månad
Publicerat den

Min söndag har varit lugn vilket var behövligt och skönt. När jag vaknade bloggade jag först lite haha, sedan försökte jag plugga och städa mitt rum. Vid ett skypeade jag med mamma, pappa, lovisa och martina. Väldigt mysigt och såklart var mamma och pappa bruuuna efter en vecka i Turreland. Båda två har pigment så de blir hur bruna som helst på kort tid. Tror den genen hoppade över mig lite.. 

Iaf, vid fyra så åkte vi med hunter saftey course och sköt. Var först väldigt trött och otaggad, men det var roligare än jag trodde! Vi sköt med bland annat pistol, revolver, olika gevär osv. Dock var det ruuskigt kallt. När vi kom hem hade även ett av deras marsvin fått tre små nyfödda bebisar. Inte så jättesöta dock, eftersom de bokstavligen var preciis nyfödda haha. 

Imorgon har vi vårt hunter test tror jag. Jag känner lite panik över det men det ska nog gå bra! Trots att jag inte har gjort alls mycket idag så är jag väldans trött.. Godnatt!

Ingen aning varför bilden är sne, och det går inte att ändra...
 
 
 



spirit week
Publicerat den

 
I onsdags var det twin day. Malene var min twiin :)

I torsdags var det bobcats/grizzliers day, både jag och Malene var bobcats :)

En random bild från mig i korridoren haha



homecoming
Publicerat den

Hejsan, och förlåt för en ursel uppdatering! Jag har tänkt typ varje dag i veckan att jag ska uppdatera, men det har aldrig blivit av hehe. 

Iallafall, i veckan var det ju spirit week och igår var det själva homecoming. I fredags slutade vi vid lunch och då gjorde alla posters för paraden som var igår. Vid någon gång efter två hade vi practice som inte var så hård eftersom det var pregame vilket var skönt. När vår practice var slut gick jag och Malene hem till henne och fixade oss snabbt, för att sedan gå tillbaka till skolan och se när de små barnen körde flag football. Sedan serverades det också chili i matsalen till middag. Vid kvart över sex ungefär, var det en talent show. Vi i jv (vi har ju två olika lag i vårt volleybolllag, så varsity och jv hade var sin uppvisning) var chearleeders från Rebels (laget de mötte i football igår), vi alla hade en karaktär som verkligen inte kunde chearleeding för att visa att vi är bättre än Rebels hahah. Det var roligt att se allas uppvsiningar. Dagen avslutades med en bonfire vilket var supermysigt! 

Denae, Malene och jag. Hahaha ljuset från bonfire gjorde att alla färgerna blev konstiga, lila hår fick jag också
 
Igår var en väldigt bra dag, jag hade det roligt hela dagen! Det började med att jag gick upp alldeles för tidigt (classic), men jag började iaf fixa mig osv. Igår sa det vem som var king, queen, prince och princess varav king&queen är senoirs och prince&princess är juniors. Vi röstade fram dem i fredags, först en gång med alla seniors och juniors och sedan en gång med de två av varje som "gått vidare". Vid lunch i fredags fick jag höra att jag gått vidare hahah, så det alltså stog mellan mig och min klasskompis Kat att bli princess. Blev ganska chockad då jag trodde att utbytesstudenterna inte kunde bli. Detta betydde att jag behövde vara uppklädd (dvs prom dress) på paraden och även under halvlek på football matchen då de skulle säga vem som vunnit. Så i lite panik på fredagen fick jag låna en klänning av familjens kompis. Så lördag morgon fixade jag mig för att vid tio åka till skolan. Alla hade satt på olika posters på deras pickup. Vi hade en class float, en teamfloat med alla i outlaws och olika royalty floats. Jag, Kat, Nate och Samuel (båda killarna är också utbytesstudenter) åkte på vår royalty float eftersom vi var de nominerade. Praden åkte upp och ner på main street, och det var väldigt roligt! Den slutade vid elva ungefär, och nästa "aktivitet" var klockan ett då killarna hade football.

Killarnas football match var vädligt spännande och rolig att kolla på. Outlaws vann ganska överlägset haha :) Vid halvlek gick vi alla nominerade ut på gräsplanen. Jag och Nate (från Norge btw) blev prince och princess!! Jätteroligt, haha trodde verkligen inte att jag skulle bli det. Dock känner jag mig lite taskig mot de andra junior tjejerna som verkligen velat bli, och så kommer en utbytesstudent och blir princess... Men det är iof alla andra som röstat och jag har inte haft någon påverkan på det, men ändå... Jaja, det var jätteroligt att bli princess iaf haha trots att det inte var så stor grej som det verkade vara :) Eftersom det var i killarnas halvlek behövde de vara ganska snabba med att gå tillbaka till deras lag. Alla killarna som vann (Det var från Roy också eftersom vi tillsammans är Outlaws) spelade i matchen. Sedan behövde jag och Malene vara line judge för junoit high, deras volleyboll game haha. 

På eftermiddagen spelade varsity match mot några som jag glömt bort namnet på. Precis som på footballs matchen så ägde de ut de andra laget :) Efter det hade vi en team dinner, det bjöds på god lasange, cupcakes och typ kanelbullar fast de var avlånga "pinnar" haha. När vi hade ätit var det mer än en timme tills dansen började men vi hängde var i skolan och gjorde inte så mycket. Vid åtta började dansen iaf, och jag hade det superroligt! Det var ju inte direkt den musik vi brukar lyssna på på fester i Sverige haha, detta var lite mer åt country hållet (inte helt country dock). Men det spelade ingen roll för jag hade superkul och dansade till klockan tolv typ haha. Då skjutsade Lorianne hem mig :) 


De hade skrivit outlaws på taket :) 

Malene och Kasper
Hope och Sammy

Det var min helg än så länge. Veckan har varit rolig, framför allt fredag och lördag! Dock har jag åkt på en förkylning. Vaknade vid tjugo i nio (som jag tror är det senaste jag vaknat här haha..) och är täppt i näsan. Har inte mycket till planer idag. Ska göra lite läxor och vid fyra ska vi hunter saftey åka och skjuta osv i två timmar. Ska bli kult! Ska även skypea lite idag tror jag :) Och sorry för så långt inlägg haha. 



my sunday
Publicerat den

Min söndag har varit lugn, mysig och rolig. Vid halv tolv hade vi en liten brunch här för alla vi fyra utbytesstudenter + deras familjer och även min area rep. Min hostmom är alla de andras rep men min rep är min kemilärare samt coach haha. Vi hade som något salgs "catch up möte" skulle man väl kunna kalla det för. Det bjöds på våfflor och massa annat gott jag inte kan namnet på hehe. Så lekte vi lekar då vi lärde känna varandra lite bättre och så. Vi satt ute i trädgården också, och det var fint väder. Det var väldigt mysigt och roligt tycker jag. 

När alla hade åkt chillade jag litt, spelade lite volleyboll med mina systrar. Sedan åkte vi och hämtade en lastbil, sedan åkte vi hem och pluggade lite, åt lite och efter det åkte vi hem till deras farmor. Homecoming börjar ju imorgon, so excited!! Deras farmor hade lådor fulla med maassor av utklädningskläder, hela kostymer liksom. Väldigt roligt att se allt, de verkar verkligen satsa på sina halloween-outfits haha! Så vi lånade iaf lite kläder därifrån som vi ska ha i veckan. Våra teman är; imorgon ska klasserna ha valt färg - min klass har blå, sedan är det twin-day, old geezer, bobcats/grizzlies (de stora lagen här typ) och på fredag ska man klä sig röd/orange för Outlaws.
Imorse vaknade jag med halsont btw, fick det igår kväll och det har hållt i sig sedan dess :( Får verkligen inte bli sjuk! Så ska sova nu haha, godnatt!



det här med hemlängtan
Publicerat den

Att åka helt själv till andra sidan atlanten, till en främmande stad man aldrig visste fanns förut. Att komma till en främmande familj man inte hade någon aning om, ens existerade och där ska man leva i ett år. Det är rätt sjukt ändå, att man kan känna sig så hemma. För jag känner mig som hemma, det känns som att jag har varit här mycket längre än bara tre veckor. 

Än så länge har jag inte haft någon hemlängtan alls. Men på ett skrämmande sätt väntar jag på att den där dippen alla pratar om ska komma. Innan jag åkte sa alla att det är efter de första veckorna, då allt blir en vardag, som dippen kommer. Men de jag har pratat med har haft sin dipp de första veckorna, medan jag inte har haft någon alls. Jag är rädd för den där dippen, och jag liksom väntar på att den ska komma på något sätt. För alla har pratat om den så mycket, och jag vill verkligen inte ha en stor dipp, men jag antar att det bara blir sämre om jag väntar på att den ska komma.

Jag trodde att det skulle vara svårare, det här med hemlängtan. Jag trodde att det skulle vara sjukt jobbigt att kolla igenom instagram, när alla kompisar har lagt upp massa bilder på när de har det jätteroligt. Men det tar farktiskt inte emot ett dugg när jag ser det. Det är klart jag saknar mina kompisar, men jag har det bra här. Jag får uppleva massor av saker de inte får. Tidsskillnaden gör det bättre också tycker jag, för när jag ser alla de där bilderna har jag alltid fullt upp med något annat. De första två veckorna var jag även väldigt rädd för att lyssna på musik, sådan musik som jag lyssnade på i somras, för jag var rädd att det skulle ta fram massa känslor. 

Klart jag saknar min familj och mina vänner. Hemma kommer alltid att vara hemma. Borta bra men hemma bäst. Och inget kommer kunna ändra på det heller. På något sätt har jag inte heller fattat än att jag inte kommer få se dem på nio månader. Men jag har det bra här också. Jag vill inte lägga ner tid på att vara ledsen, som jag kommer ångra sedan. Allt där hemma finns ju fortfarande kvar. Redan innan jag åkte bestämde jag mig för att inte vara deppig, tänka positivt och försöka njuta så mycket det bara går. Jag saknar min familj ända sedan jag åkte, deras röster och närhet. Men de finns ju alltid där. Och jag vet att de vill att jag ska njuta av mitt år här.

Är det inte konstigt att man kan känna sig så hemma i något så främmande.
.? Jag har saker att göra hela tiden, och jag vet att det gör allt bättre för då får jag massa annat att tänka på. Tänker faktiskt inte på Sverige så mycket, hehe, mest på personerna jag saknar. Även fast jag saknar dem så är jag inte deppig, jag saknar dem även fast jag inte har hemlängtan. Det är jättekonstigt det här med hemlängtan, jag kan inte beskriva hur jag känner. Jag försökte haha, men vet inte hur bra det blev... Och juste, det jag saknar mest i "matväg" är vattnet. Vattnet här har massa järn eller salt i sig och är inte alls speciellt gott. Träffade en tjej som hade varit i Sverige, och hon tyckte också att vattnet där var det godaste hon druckit :)

 Jag älskar er mest av allt



några bilder från igår
Publicerat den

I fredags dekorerade alla någon del av skolan, min klass hade ena korridoren, dock inte denna på bilden men om man svänger till höger runt hörnet (första bilden). Den här korridoren på bilden gjorde seniorerna. Bilden är från igår, Malene cheerade lite haha.
Tre bilder från killarnas fotbollsmatch, den första är när nationalsången sjöngs. De röda är outlaws :)
En bild på baksidan av skolan, och även lite av fotbolls planen haha.
 



fjärde gången gillt
Publicerat den

Hejsan!! Har tänkt flera gånger i veckan att jag ska uppadatera här, men det har aldrig blivit av hehe. Har haft test, träningar, hunter saftey course och grejer så har haft fullt upp. Men det är skönt med helg, försöker verkligen passa på att ta det lugnt och sova ut på helgerna. Såklart vakna jag klockan 7.15 idag... Haha så classic.

Gårdagen var jättebra. Var först i skolan såklart, slutade vi två och sedan hade vi practice vid tre. Vi hade pre-game eftersom det var match idag, så träningen var inte så jobbigt vilket var skönt. Eftersom att football killarna hade någon middag på skolan så gick vi ner och åt pizza nere på en av pubbarna vilket var mysigt. Efter det åkte jag och Malene hem till mig och så sov hon här. Först tog vi det lugnt ett tag, sedan visade vi Malene alla djuren dom har här. Min hostbrother hade även några kompisar här. Vi gjorde även lite chores, dvs hjälpte till att mata djuren osv. Malene höll även i en stor kyckling och ödlan haha. Såg även nya små kattungar, de är yngre än de som jag sett innan, och de va alldeles lurviga och så söta. När vi hade visat alla djur, åkte jag, Malene och Brie (min äldsta hostsister) på en liten tur med rangern (fyrhjuling med tak typ). Haha väldigt kul. Dock körde vi över ett staket som låg på marken så vi blev fast ett tag i mörket, men sedan lyckades vi komma loss! När vi kom hem igen så hade min hostmom två kompisar över, bla min historialärare. Vi alla gjorde naglarna tillsammans eftersom en av hennes kompisar hade massa nagellack och gelé osv. Kvällen slutade med att jag somnade på sängen, så typiskt att jag alltid somnar först när jag sover över haha. Sov med mjukisbyxor, strumpor, linne, långärmad tröja och en hoodie (jag somnade innan jag hade klätt på mig pyjamas haha..) och det förvånar mig att jag inte dog av värmeslag eller likanade.

Imorse vaknade jag som sagt jättetidigt, men försökte somna om. Vid halv nio var både jag och Malene vakna så vi satte oss vid datorerna haha. Precis när jag öppna min dator fick jag ett incoming call på skype från Daniela och Sophie! Superkult att få prata med mina bästa vänner, höra deras röster och uppdatera varandra! Har inte pratat med någon av dem sedan jag kom hit.. sjukt. Idag har jag varit här i tre veckor btw!! Iallafall, vid klockan ett åkte vi till skolan där killarna hade hemma match. Det var jättekul att se!! Vid fem spelade vi vår match och vi vann!! Weeeho, första gången av fyra matcher vi vann! :)) Vi spelade myycket bättre idag än vad vi gjort förut vilket var kul. Personligen spelade jag mycket bättre idag också haha. Känner att jag börjar få in det lite nu vilket är kul. 

Kom hem för ett tag sedan, efter varsity spelade sin match åkte jag och min familj ner till en av barerna med några andra och åt lite. Imorgon vet jag inte vad jag ska göra, kanske rida lite :) Nästa vecka är det homecoming vilket jag ser mycket fram emot!! På måndag ska klasserna klä sig efter en färg, vår klass har blått. Kommer inte ihåg alla våra teman dock, någon dag är twin-day och den sista dagen ska man klä sig i rött och orange för Outlaws. På lördag är det dans osv. Får skriva mer om det i veckan :) Nu ska en trött Clara sova, och förhoppningsvis sova längre än imorse. Sedan matchen har jag haft ont i halsen, gjorde en kopp té nyss men jag hoppas verkligen inte jag blir sjuk.. blä.
Eftersom jag uppdaterar min mobil atm så ni får en bild på mig och saknade mor och syster från i julas :)
 



tuesday
Publicerat den

Hejsan hejsan, ursäktar för en ursel uppdatering. Har haft så fullt upp så har inte alls hunnit med att skriva något. Egentligen vill jag vänta med att skriva tills jag får mer tid, så jag verkligen får med allt jag vill ha med i ett inlägg. Kommer alltid på i efterhand saker som jag borde skrivit osv haha. 

Men iallafall i lördags samlades vi 12.30 vid skolan, där skolbussen hämtade oss för att köra två timmar någonstans (kommer inte ihåg vad staden heter heh) där vi spelade match. Först spelade junior high två matcher, ett med A-laget och den andra med B-laget. Efter det var det vår tur (JV), vi spelade mycket bättre än i fredags med vi förlorade. Det var dock mycket jämt. Efter det spelade vårt varsity-lag en match och dom vann. Jag, Malene och hennes värdföräldrar åkte sedan en timme i bil till Billings. Vi sov hos Malenes värdsyster, fick äntligen sova ut vilket var skönt. På söndagen shoppade vi nästan hela dagen. Ska skriva ett inlägg med allt vi gjorde i söndags :)

Igår hade vi match igen, vi förlorade den med och spelade sämre än i lördags tycker jag... Jag och Malene, vi har aldrig spelat förut, och vi tänkte att i fredags (på vår första match) att vi bara skulle få spela kanske två minuter och sedan sitta på bänken. Men icke :) vi spelade hela matchen, och vi har spelat hela alla våra matcher. Vårt lag består av två lag (haha), varsity och JV. Jag spelar i JV, varsity är väldigt bra. Men iallafall, i JV är vi bara sex personer, alltså så många som spelar på plan. Alltså hade det inte funnits något JV lag om inte jag eller Malene hade varit med. På alla varsity matcher spelas nationalsången, alla ställer sig upp riktade mot den amerikanska flaggan som alltid hänger på väggen och har anden på hjärtat.

Jag funderar på att spela basket när volleybollsäsongen är slut, vilket är i oktober någon gång tror jag. För jag tycker att basket är roligt och så. Min skola är väldigt insatt i sport, de har vunnit flera "statsmästerskap" (säger man så??), flest i basket tror jag. Så de prioriterar verkligen sport här, och dess träningar. Fick idag reda på att förra julen hade killarna bara ledigt en dag från practice på deras lov (!!!). Jag vill som sagt vara med, men å andra sidan så tycker jag att det verkar väldigt stressigt hehe. Vill liksom kunna njuta av att vara här också, inte bara ha practice. Nu känner jag att tiden inte räcker till vilket är väldigt jobbigt. Direkt efter skolan är det två-tre timmar practice som gör att man är helt slut när man kommer hem, och då ska man plugga osv. Det är ofta vi får reda på dagen innan när vi har ett test vilket gör att man knappt hinner plugga. Och så sover jag för lite också. Nu känns det som att jag bara är trött hela tiden och jag tycker att det är superjobbigt. Har även sällan tid till att höra av mig till nära och kära.. Det känns som jag knappt har kunnat smälta alla nya intryck, ny kultur och allt det där. Det är bra att ha saker att göra hela tiden, för tex har jag ingen hemlängtan, men gör att jag känner mig trött och slut hela tiden. 

Nog om det, det löser sig säkert och blir bättre med tiden. En skillnad jag märkte idag (har iof märkt det alla dagar men jag skriver det här först nu heh) är att tex i skolbussen så är det väldigt så att de äldre bestämmer. Om vi åker någonstans är det oftast de äldsta som ska sitta bak, och de yngre som får sitta dubbelt osv. Jag tycker det är rätt konstigt, för för mig spelar det verkligen ingen roll var jag sitter haha.. Jag och Malene disukterade även att amerikaner lär sig bara historia om sitt eget land och ytterst lite om resten av världen. 

Väldigt roligt att jämföra Sverige och Amerika ibland, och även personerna. Nu ska jag plugga lite och sedan sova. Godnatt! Hehe ledsen som inlägget blev alldeles för lulligt



my first game
Publicerat den

Idag vaknade jag klockan sju, på en lördag... Men jag somnade iof tidigt igår, så känner mig ganska utvilad ändå. Igår hade jag mitt första game i volleyboll, och det var väldigt roligt!! Jag var extremt nervös i början hehe (det var ju också fredag den 13:e) men sedan släppte det. Vi förlorade tyvärr matchen, spelade väldigt dåligt i första perioden med sedan tog vi igen det och det blev jämt i slutet. Men jag hade kul som sagt och gjorde mitt bästa. Känns ganska läskigt när jag tänker på det, att jag har tränat tio träningar, den tionde var igårmorse, och jag spelar redan matcher. Har lärt mig välidgt mycket på så kort tid! 

Idag ska vi samlas vid skolan klockan halv ett, för att åka till någon stad och spela match, är väldigt taggad! Efter det ska jag och Malene åka till Billings och sova där hos hennes värdsyster. Och imorgon ska vi shoppa, ser fram emot det :) 

Den här veckan har gått snabbt tycker jag, och jag ska se till att försöka samla krafter till nästa vecka, då jag ofta får för lite sömn. Efter matchen igår fick jag en bättre inställning till volleybollen. Har innan känt att jag är väldigt dålig, att allt jag gör är dåligt eftersom alla andra i laget har spelat länge och är välidgt duktiga. Men igår kände jag att jag faktiskt kan :) Nu ska jag försöka få lite läxor gjort innan jag måste börja göra iordning mig!

Goo outlaws!



fullt upp
Publicerat den

Hejsan! Har haft fullt upp den här veckan, den har gått så fort och det är redan fredag imorgon. I början av veckan kom jag hem senare än vanligt för vi hade pracitce i Roy. Måste säga att våra practice är jobbigare än jag trodde de skulle vara hehe. 2x3 "lines" och 7/8 minuter 90 grader mot väg + massa annat, efter det är man (iaf jag hehe) rätt slut. Sedan måste man hem och plugga. När jag kommer hem brukar jag oftast vara så trött att jag somnar på direkten.

Skolan är väldigt annorlunda här från hemma. Jag skulle säga att vi har mer ansvar hemma (i gymnasiet) och att lärarna förväntar sig mer från oss. Här har vi läxor nästan varje dag och man måste lämna in de dagen efter. De har också ett konstigt system med poäng, då de får poäng för allt de gör som sedan räknas ihop och blir ett slutbetyg, om jag fattat det rätt. Så alltså blir varje läxa som ett test, kan man säga. Dessutom får man minuspoäng om man har fel. Men i och med detta är de riktiga testen lättare. Tex kan läraren dagen innan säga att det är test imorgon. Jag och Malene fick nästan panik första gången det hände, hemma får vi alltid reda på kanske två veckor innan vi ska ha prov haha. Sedan ser ju också våra dagar likdana ut varje dag och vi har bara två minuter att ta oss mellan varje class. Det är ganska skönt tycker jag eftersom att då känns det som att dagarna går snabbare. Och de slutar sina classer när klockan ringer, vilket jag tycker är lite jobbigt för jag vet aldrig vad klockan är eller när lektionen slutar hehe.

Annars är allt bra, haha. Har min första match imorgon (!!!!) och helt ärligt vet jag inte om jag känner mig så förberedd. Ska ha min 10e practice imorgonbitti (man måste ha 10 för att spela match) och matchen är på eftermiddagen. De byter platser på ett väldigt förvirrade sätt haha, så står alltid som ett frågetecken och vet inte alls var jag ska vara. Det är hemmamatch också.. Men det ska nog gå bra!

En sak som är väldigt rolig är att ingen använder kniv här. Vi utbytesstudenter (iaf jag och Malene) tyckte det var väldigt konstigt haha så nu har de tagit fram knivar till oss i skolan haha :) 

Idag hade vi practice som slutade vid klockan fem, heaven kan jag ju säga!! Jag och Malene gick hem till henne och åt middag osv. Sedan hade vi Hunter saftey course, och jag kom hem för lite mindre än en timme sedan. Ska ta en dusch nu och sedan läsa i min engelskabok. Har inga läxor till imorgon heller, så skönt!! Jättekonstigt och luddigt inlägg, haha ingen struktur alls, men jaja :)

 
Tre bilder från bröllopet i lördags! Den första är på mig, Nate och Malene, resten är på Malene och mig :)

 



sunday
Publicerat den

Igår var jag som sagt på ett bröllop. Jag har aldrig varit på ett bröllop förut så det var lite kul, dock missade vi själva vigseln. Men vi åt middag och dansade lite haha, fick massa gott skratt med Malene :') Ungefär alla mina lärare var där också, vilket kändes väldigt konstigt. I och med att det är så litet här så umgås man med lärare efter skolan också och det är liksom inget konstigt. Medan hemma är det mer konstigt och stelt att träffa sin lärare utanför skolan. Min historialärare är bästavän med min hostmom, vår volleyboll coach är också min kemilärare. Och i min historiaklass är läraren mamma till en av eleverna. Väldigt konstigt, skulle aldrig hända i Sverige haha. Personligen tycker jag att det är lite jobbigt att umågs med lärare efter skolan, för det känns som man blir lite "dömd" typ beroende på hur bra man är på lektionerna osv. Jag vet inte, men det känns konstigt iallafall. Jag åt frukost för ett tag sedan och nu ska jag göra klart min chemistry läxa. Sedan ska jag träna lite volleyboll någon gång också tror jag...
 



atm
Publicerat den

Jag fjällar i pannan haha, ser ut som jag har massa pigmentfläckar men det är det icke :) Snart ska jag på bröllop!
 



pictures
Publicerat den

Här är några bilder som jag snodde från Malenes blogg! http://v2.sts.se/sts-blog/stseleven2013/

 Skolan, från parkeringen
Huvudentrén
En entré, inte huvudentrén dock, men om man går ut här så kommer man till amerikanska fotbollsplanen
Korridoren. Jag har mitt skåp precis mittemot den bruna byrån till höger
Vår volleyboll och basketplan. Här har vi practise, men ibland åker vi till en annan stad och har practise där.
Tjejernas omklädningsrum, många använder de som vanligt skåp
Några tjejer i vårt lag haha :) i torsdags i bussen påväg hem 
Jag och Malene igår i skolan, hahaha min hand ser gigantisk ut
Jag och Melene och bilden till höger är på Malene och Samuel. Samuel är också en utbytesstudent, från Tyskland



lördag
Publicerat den

I torsdags åkte vi i volleyboll-laget till en annan stad, ungefär en timme bort med skolbuss. Totalt spelades det fyra matcher, varav de två första spelades av junior high och de andra två mitt lag. Eftersom jag bara hade haft tre practise och man måste ha tio innan man får spela match, så spelade inte jag. Men det var roligt att kolla. Vår middag blev donken vid klockan halv tio på kvällen, och kom hem efter elva. Så det var en lång dag. 

 
Igår (fredag) slutade vi tio över två istället för tio över tre. Och vi gör det varje fredag. Efter skolan åkte vi hem och jag fick se alla djuren. De har väldigt många olika djur, som fasaner, kycklingar, kaniner, katter, två hundar, änder, hästar, getter osv. På kvällen hade vi en en födelsedagsmiddag för mig. Först åt vi god mat och efter det åkte vi till skolan för att ha practise. Så jag, min värdmamma och mina värdsyskon hade liksom en egen liten practise, så jag nu har haft fyra practise. Det var verkligen värt det för jag kände att jag lärde mig ganska mycket! Efter det åkte vi hem och åt tårta och jag fick även fina presenter :)) Efter det var jag så trött att jag somnade i soffan. 

En kaninbebis och en kattunge, som Shad min värdbror håller i 

Idag varknade jag upp och trodde att jag hade sovit ut ordentligt och att klockan var sent, men den var bara åtta... Efter ett tag pratade jag med mamma, pappa och alla där hemma på skype! Roligt att få se dem och höra deras röster och sånt :) Nu har jag och Marietta (värdmamma) precis kastat soppor osv. Klockan tre ska vi åka på ett bröllop, fick veta det imorse haha. Så nu måste jag bestämma vad jag ska ha på mig, har lite smått panik över det... 



my first day of school
Publicerat den

Den här dagen har varit låång. Jag gick upp tidigt imorse för att göra mig redo för min första skoldag. Halv åtta kom en skolbuss och hämtade upp oss. Det kändes så coolt att sitta där haha, typ precis så som i filmer. Först när jag kom till skolan fick jag en rundtur, skolan är inte så stor alls, men ganska mysig ändå. Sedan gjorde jag mitt schema, med min hostmom för att hon jobbar på skolan, vet inte riktigt vad hon gör för något, men bland annat scheman och sådant. Efter det följde jag bara mitt schema hela dagen. Vi har sju classes i samma ordning och allt, varje dag i veckan. De är alla ungefär en timme långa också. Rätt konstigt från hur vi har det hemma haha. Mina classes (i ordning) är: English, US History, Ag-De, Clothing, Algebra, Chemistry och Aminal science. De två första måste vi ha enligt STS. Ag-De är typ som Animal science, man pratar om djur och grejer hhaha. Clothing är syslöjd och Algebra är matte (no shit :P), matten är inte så svår som jag trodde den skulle vara. Det är översätta allt som är lite svårt. Chemistry är inte heller så svårt, men precis som matten, så är översättningen rätt svårt. 

Iallafall, jag hade mitt schema idag, hela dagen. Vi börjar 8.05 och slutar 15.10. Juste, på fredagar är schemat annourlunda för vi slutar en timme tidigare, så då har vi lunch efter Algebra istället för Clothing som vi har alla andra dagar. Skoldagen var bra. The classes är ganska små, vi utbytesstudenter (4 pers) gör upp kanske halva lektionerna, iaf engelska och history. Så det är inte så många i varje class, men det är ganska skönt. Efter skolan gick jag och Malene hem till henne en snabbis för att byta om för practice. Jag bor en liten bil bort så man måste åka med bil medan Malene bor precis vid skolan. 

Idag var då min första practice (volleyboll). Herre vad jobbigt det var, skojar inte. Det börja med att vi värmde upp utomhus i denna hetta (det är såå varmt här på dagarna), sedan gick vi in. Vi hade practice i tre timmar, och det var jobbiga övningar också. Vi har practice varje dag tror jag, dock är inte alla lika jobbiga som idag då vi "tog igen" idag för det var ingen träning igår. Så jag tror inte jag kommer rulla fram när jag kommer hem ändå hahaha. Nejdå. Men träningen gick väl helt okej. Lite jobbigt att kasta sig in i en träning bland de som är jättebra så kommer jag där och har bara spelat det några gånger i skolan. Men på den fysiska delen gick det faktiskt bättre än jag trodde :)

Efter practice sprang jag och Malene hem till henne igen för att snabbt ducsha och äta. För 40 min senare gick vi tilllbaka till skolan för Hunter saftey class. Vi ska lära oss att jaga haha, och vi kan även få licens. Idag gjorde vi inte så mycket, för det görjar liksom på riktigt på måndag.

Innan jag somnar ska jag bara avsluta detta inlägg. Är helt slut efter dagen, kom hem vid nio ungefär. Och vill inte ens tänka på hur mycket träningsverk jag kommer ha imorgon. Juste, engelskan blir bara bättre och bättre. När jag skrev detta inlägg var det flera gånger jag fick rätta mig och inte skriva in små ord på engelska. Kan även bero på att jag är supertrött, haha men ändå. Godnatt!

När man kommer in i skolan, man kommer liksom in vid den där rlda matten i hörnet, rakt framför skåpen.

Den första bilden är när man kommer ut från skolan. Var tvungen att fota skolbussarna hihi.
 



my birthday
Publicerat den

Hejhej. Idag är det min födelsedag, wiho. Eller ja, den är över i Sverige sen några timmar tillbaka, och snart är den över här med haha. Vaknade tidigt pga jet lag, men det gjorde inte så mycket eftersom att vi åkte ganska tätt inpå ner till the arena där det var fun day. Det var massa olika aktiviteter och tävlingar, vilket var roligt. Jag var inte med i någon men kollade på. Testade även att rida. Det var väldigt annorlunda men roligt! 

Efter ett tag, när det blev vääldigt varmt, gick jag och Malene hem till henne och var där i kanske en timme. När vi gick tillbaka var vi redo för slip in slide men den kunde inte bli av eftersom det blåste så mycket. I slutet av fun day, ställde sig alla barn som hade varit med på något sätt i en grupp framför publiken. Då bad de mig och en annan tjej att komma fram och ställa oss längst fram eftersom vi fyller år. Så sjöng de för oss, haha. Sedan gick vi runt och bjöd på cupcakes. Sedan gick vi ett gäng till en av barerna för att äta pizza, ganska annorlunda men trevligt. Gav mina presenter till min hostfamily nyss, det var bland annat en bok om Sverige. Och de såg en bild på knäckebröd och tyckte det såg såååå äckligt ut. Hahaha, jag saknar knäckebröd :/

Min födelsedag har varit speciell från hur de "brukar" vara, men det gjorde inte mig något. Har haft en bra och rolig dag ändå. Det är ganska roligt att se hur mycket som har förändrats på ett år. Min födelsedag för ett år sedan var helt annorlunda än denna, jag var en annan person, var inte lika bra kompis med vissa som är mina närmsta idag, och jag hade verkligen ingen aning att min nästa födelsedag, om ett år, skulle se ut såhär. Nu är jag en person med mer olika bra erfarenheter, jag har växt myycket mer i mig själv och lärt mig massor (!).
 
Vill passa på att säga tack till alla som grattat mig så fint idag!! Saknar alla hemma i Sverige, men än så länge har jag inte fått någon stor hämlängtan. Jag har det bra här också hihi. Godnatt!

 1. Malene på en häst haha. 2. En mycket vacker bild på oss två. 3. Jag och Malene i baren. 4. Malene. 5. Logan var dj, haha dom hade en väldigt cool grej på väggen som man valde musiken på. 6. Alla när vi åt våra pizzor :)



first & second day
Publicerat den

Igår, vid halv tolv, hoppade jag äntligen på planet till Billings. När jag landade var jag faktiskt inte alls så nervös, det jag hade oroat mig mest var om jag inte skulle känna igen dem och vise versa. Men när jag kom fram stog min familj där, förutom Gary min värdpappa, och alla hade ett stort och välkomnande leende på läpparna haha :) Första dagen spenderades i Billings (där jag landade), det är en större stad som ligger ungefär två och en halv timme från Winifred. Vi shoppade lite där, köpte bland annat school supplies, volleyboll shorts och ett par boots haha. Efter ett tag åt vi lunch på ett ställe som heter Fuddruckers, åt en supergod ceasarsallad. Jag var så utmattad och trött att jag sov hela vägen hem. När vi kom hit till Winifred hälsade vi först på Gary, och några av familjens kompisar, som var på en utav de två pubarna. När vi kom hem tömde vi bilen och sedan gick vi och la oss. 

Imorse vaknade jag av mig själv vid klockan åtta. Min sömn bestog av huvudvärk och kramper i vaderna (aldrig haft det förut, men fysatan va ont det gjorde), och mamma konstaterade att det var pga att jag hade vätskebrist.. Efter lite mackor, en banan, vatten och en kopp té, kändes allt mycket bättre. Efter frukosten hjälpte jag Marietta (min värdmamma) att slicea en pulled pork. Marietta berättade då att de hade valt mig i april typ, men hade haft så fullt upp hela sommaren så de skickade in sina papper i mitten av juli kanske. Och det var då jag fick reda på min familj :) Det var en horse competition här idag, vilket innebär att de har några hästar som de måste träna upp på ett visst antal veckor. Den som tränat sin häst bäst vinner nåt pris, typ. Det var ganska kul faktiskt. Alla hade verkligen jeans, boots, stort bälte och vissa hade en hatt haha, så som man tänker sig cowboy typ. Vi var där väldigt länge, jag socialiserade mig även och träffade massa vilket var roligt. Träffade även Malene, en norsk utbytesstudent som också är här, som jag har haft lite kontakt med innan. Jätteroligt att hon också är här, trot vi kommer ha ett superkul år! Det är även två andra utbytesstudenter här, en kille från Norge och en kille från Tyskland. 

På eftermiddagen gick vi mer upp mot centret av byn, där det var som ett gocart race. De hade typ byggt sina egna gocarts så det var roligt att se haha. Jag och Malene var mycket med Kasper då. Han är tretton tror jag, men väldigt snäll. Efter ett ganska bra tag var det en tävling om vem som kunde äta flest hot dogs på kortast tid. Haha usch va äckligt det var, kunde knappt kolla. Den sista aktiviteten var slip in slide. De hade lagt en lång "plats-matta" (ingen aning hur man ska förklara det) ner för en backe så hade man sopa och vatten och gled ner. Jag och Malene gjorde det inte, men det ska vi imorgon! Vid halv nio kom vi hem igen, åt lite flingor och vattenmelon och somnade på soffan haha. Nu ligger jag i min säng och håller på att somna. Min dag har varit full med saker att göra och nya intryck, men det har varit kul. So far so good. Trivs bra här :) Juste, det är jättefint väder här på dagarna (okej, de två dagar jag har varit här iaf haha..) så jag har bränt mig i ansiktet. Har även fått en snygg tshirt bränna haha. 

Imorgon (idag i Sverige weho) fyller jag år! Väldigt förvirrade att jag fick grattis vid klockan nio haha, sedan kom jag ju på att Sverige är åtta timmar före. Det är fun day imorgon, så alla barn ska rida vilket jag är supertaggad på. De är ju inte alls samma som att rida i Sverige. Och på tisdag är det första dagen i skolan! Alla är väldigt snälla och välkomnande här tycker jag. Men nu ska jag sova, här får ni lite mobilbilder från dagen. 

Ena sidan av publiken på häst tävlignarna

 Någara av the gocarts (och barerna i bakgrunden)

 Malene och Kasper
Slip in slide