q/a
Publicerat den

Hej! Bra blogg undrar bara vilken organisation då åker med och om du kan rekommendera den? Vad är bra vad är dåligt? Ska själv bli utbytesstudent men vet inte vilken organisation jag ska åka med. Ha det bäst!:)

(seeent svar jag vet) Jag åker med STS och jag rekommenderar den organisationen! Om du menar vad som är bra/ dåligt med organisationen, så har jag tyvärr inget bra svar... Har inget att jämföra med, eller jo min bror åkte med EF. Men vet faktiskt inte vad han tyckte om det. Dock tyckte mina föräldrar att STS verkade vara en bättre oragnisation, och jag tycker den är jättebra. När jag och pappa var på intervju, så vet jag att pappa reagerade på att STS har områdesrepresentanter, dvs en person som jobbar på STS som bor nära dig. Den personen kan du alltid kontakta och det är den personen du ska gå först till om det är något. Hehe, om jag ska vara ärlig så är jag inte så insatt i det är med organisationen, det var mest mamma och pappa som gjorde det valet eftersom de har erfarenheter från EF, men vet inte exakt vad som fick dem att välja STS. Vad roligt att du också ska åka!! Tack :)

Hej Clara! Pratar du och Marlene engelska eller norska och svenska med varandra? :)

Jag och Malene pratar engelska med varandra :) Men vissa ord som vi inte förstår tillexempel, då säger vi de på svenska/norksa. Våra språk är väldigt lika faktiskt vilket förvånade mig mycket! 



mysig söndag
Publicerat den

Förlåt för jag inte bloggat så mycket... I fredags hade vi (JV) vår sista match vilket var sad :( Men det var hemmamatch och vi vann!! Superkult! Vi gav järnet och jag gjorde mitt bästa under hela matchen, haha hade så mycket nerver. Efter matchen var spelade ju varisty och efter det gick jag, Malene och Sammy ner till baren för de bjöd på god köttgryta och bandet spelade även live. Det var roligt men vi behövde tyvärr gå hem klockan 10 eftersom vi är på training. Vi gick då hem till Sammy, såg paranormal activity 3 & 4. Jag var så extremt trött och exhausted och såklart somnade jag. VEM SOMNAR UNDER PARANORMAL ACTIVITY?! Skäms typ. Iallafall vi sov över hos Sammy och på lördagen gjorde vi inte mycket. Gick till vår kompis Taya, som också är Sammys kusin, och var där ett tag. Sedan gick vi hem och bytte om för att sedan se på varsitys hemmamatch. Kom hem vid åtta ungefär och då var det bara Gary (hostdad) hemma. Jag såg på två pretty little liars avsnitt som jag btw inte har kollat på på evigheter. Imorse när jag vakna tog jag en lugn och seg morgon. Gjorde lite homework och sedan hjälpte jag till med chores. Det var mycket att göra idag, hämta hö, halm, göra rent marvinsburen osvosv. Dessutom hade något djur dödat alla pheasants förutom en och det var jätteäckligt. Vi pyntade huset (eller ja, entrén och uppfarten typ) med lite halloween saker ocskå. Vid tre/ halv fyra var vi inne i huset igen. La mig på soffan och somnade, vaknade och en mysig brasa var tänd, sen somnade jag igen haha... När jag vaknade var klockan sex typ och då åt vi middag. Sedan satte jag mig på soffan och gjorde läxor, med tänd brasa, medan jag kollade på football på tvn. Mycket mysig kväll.

I veckan är det tournament i volleyboll som är här i Winifred detta år. Det innebär att vi bara har skola till två på torsdag och är lediga på fredag. Det är varsity som spelar och våra coacher bestämde sig för att ta ner alla, dvs att alla i JV ska ha jerseys (varisty uniform) under matcherna. Men eftersom vi vanligtvis bara är fyra som inte spelar i varisty och två av dem inte kan spela (skadad och resa) så är det bara jag och Malene som är från JV haha. Vet inte om det där made any sense för er. Men jag och Malene ska iallafall ha på oss varisty jerseys under matcherna och sitta på bänken. Haha vår historia lärare tyckte det var jättekul, "that's awesome!! you should be proud of yourselves girls, your exchange students!!". Inte för att vi kommer få spela nåt (vi är liksom extra extra spelare typ haha) men ändå kul :) Jag och Malene har practice denna vecka också (mån, tis och onsd) men vi ändå inte kommer få spela. Dessutom borde jag inte träna eftersom båda mina knän är överanstränga (fysatan vad ont det gjorde i lördags bara av att gå), borde alltså vila och äta voltaren. Menmen, kan vila efter onsdag! 



tisdags update
Publicerat den

La mig ganska tidigt igår faktiskt och hoppades på att vakna upp pigg imorse. Men av någon aledning var min natt en evighet (?) kändes det som och när jag vaknade upp var jag inte alls pigg. Så min morgon var seg, segare än vanligt faktiskt, fram till lunch typ. Hade så ont i kroppen idag. Min rygg (på vänster sida precis ovanför höften i muskeln fyi) gjorde så jeedrans ont så jag gick som en gammal tant hela dagen. När jag rörde den muskeln (vilket man gör ofta, bara av att sitta typ) så ilade det i hela kroppen och det var en jätteäcklig känsla, när jag sprang gick värken ner till benet typ också. Jag hade även ont i mina knän, har haft det ett tag nu. Det är liksom precis ovanför knäskolen, en känsla jag aldrig haft förut. Och det gör ont när jag böjer mig, och sätter mig ner osv även när jag går ibland... Efter att jag pratat med min far nu ikväll sa han att ryggen är muskelvärk och knäna låter överansträngda. Trots att jag hade ont lite överallt i kroppen hela dagen så var dagen ganska bra ändå. Efter skolan gick jag och Malene till posten och hämtade ut mitt paket som äntligen hade kommit fram :') Svenskt lösgodis, Marabou, Uggs, mössa, vantar, vinterjacka osvosv. Uuunderbart!! På practice behövde vi springa en massa i slutet, körde 18X, orkar inte förklara men samanlagt sprang vi 93 gånger fram och tillbaka från bleacher till bleacher. Vi sprang inte alla på samma gång, utan först 18, sedan 17, sedan 15, 11 osv, beroende på serves och vi hade någon minut mellanrum emellan. Men jag satte alla mina 10 severs in a row and that made me really happii and proud of myself hihi! Nu på kvällen har jag gjort lite läxor och ja, inte gjort så mycket. Ska upp tidigt imorgonbitti, så ska sova nu! Ska skriva om vad jag gjorde i onsdags också senare :)
 
swedish gandii
"do you like that salty black liquorice thing?!" eh ja om jag gör, lakrits <3



lista
Publicerat den

Vad har du på dig?

- Pyjamas haha

Hur mår du?

- Jag mår bra, har dock väldigt ont i ryggen atm

Vad önskar du just nu?
- Att jag lagt mig tidigare

Vad ska du göra imorgon?

- Gå i skolan, ha pre-game på practice och efter det ska vi ha taco middag med footballlaget.

Vad skrattade du senast åt?

- Malene på Animal Science hahah när vi pratade om sprutor osv. 

 Vad grät du senast åt?

- Saknad.

Senaste köp?
- Haha mat... 

Vem sov du senast med?

- Malene.

Senast sedda film?
- Åh Pitch perfect!

Vem var den senaste som ringde dig?
- Haha lite sjukt, men senaste som ringde mig (för att prata med mig haha) på min mobil var 31 augusti. Sedan har det ringt några efter det men det var icke till mig. Eftersom jag inte har service här så skickar jag aldrig sms/ringer någon nu för tiden! använder mig bara av facebook osv.  

Senast 3 inkomna sms?
- Haha tänker inte svara på denna eftersom att två av dem var från Conviq och röstmeddelande eller vad det heter. Som sagt smsar jag aldrig längre, senast jag gjorde det var på vår resa till Denver typ. 

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
- Oki bra pusspuss

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
- Papi

Vart vill du åka just nu?

- Vet inte riktigt, något varmt ställe så man fick lite bränna haha. 

Nästa planerade resa?

- Iingen aning

Dagens bästa.
- Att jag satte alla mina ten serves in a row på en gång idag på practice hihi




video
Publicerat den

 Min video från onsdagen! Jaaa, den blev inte så bra hehe men det är något iallafall :)



gravity
Publicerat den

 
 När jag skrev om vår trip till Denver, när vi var på museumet skrev jag även mitt obehag för rymden. Den här filmen, Gravity, går på bio nu. Filmen handlar om exakt vad jag har drömt mardrömmar om, haha helt seriöst. Att jag är en autrostronaut (haha varför skulle jag ens..) som ska göra något uppdrag, tappar taget och åker rakt ut i rymden och dör. Tycker även att det är obehagligt att bara se jorden från rymdens perspektiv i filmen. Jag och Malene kollade på trailern, och det bara kliade i hela kroppen för jag tycker det är så obehaligt. Haha låter kanske sjukt, och jag vet inte riktigt vad det är som skrämmer mig med det heller... 



the news paper
Publicerat den

Har helt glömt bort att berätta att jag och Malene blev intervjuade för ett tag sedan av en person från tidningen! Det var roligt, har dock inte läst artikeln i tidningen, haha vågar inte.. 

Malene skickade precis bilderna till mig. Lite smått pinsamt att ni kan läsa lite av artikeln haha... Var inte alls berädd på att ta bilder haha och eftersom detta var en "stor" atrikel blev bilderna svartvita. Hahahaha, sista bilden, jag skrattade högt för mig själv, oh gosh..



one day left..
Publicerat den

of school this week! Weho, lärarna har någonting så torsdag och fredag är typ studiedagar! Det skall bli mycket skönt. Imorgon har vi one o'clock schedule, vilket innebär att lektionerna är ca 30 mintuer långa. Dessutom har killarna hemma football match klockan ett vilket blir kul, och därefter har vi practice... Såg verkligen inte fram emot practice denna vecka eftersom både jv och varsity spelade så dåligt i helgen. "practice's gonna be tuff this week" sa vår coach (våra cocher), och jaaaaa, nåågot "tuff" kan man ju säga att måndag och idag var. Imrogon är dock sista jobbiga practicen, för på torsdag är det pre-game och på fredag spelar varsity match. Vi behöver springa hela tiden på våra practice, skojar inte, alla andra brukar typ skämta om att vi springer så mycket. Och denna vecka har de varit värre en vanligt, för varje boll som är out etc måste man göra något, tex springa tre varv runt the gym med en boll över huvudet. Hahaha och jag och Malene var ett par på partner pass, vi behövde göra ca 200 armhävningar samanlagt hahah, vi suger <33 Nej vi är faktiskt inte så dåliga :) Så ja, det jag ville säga var iallafall att min kropp är död och gör något ont, kom knappt ur bilen hahah.

Men nog om träning haha. Igår somnade jag cirkus kvart över tio vilket var himmel, vaknade upp pigg med mer än sju timmar sömn i kroppen. En bra start på en bra dag! Skolan var lugn kollade på film två classes, dock behövde vi svara på ett working sheet. På engelskan gjorde jag ett test jag på en bok läst och blev väldigt nöjd över mig själv hahah. Sedan hade vi practice men vi åkte alla tjejer i suburban vilket var mys. Kom hem vid halv åtta kanske och då åt jag middag. Nu sitter jag i min säng och ska skriva min engelska dialog och även plugga algebra, som jag har test i imorgon. Imorgon hade jag även tänkt göra en liten video av min dag, som jag inspirerades av på mickans blogg hihi. Och imorgon ska jag även sova hos Maaalene :)) Vi har practice klockan åtta på torsdag... Iallafall kram på er



Sunday
Publicerat den

Hej! I fredags hade vi game, så vi lämnade skolan runt 12.30. Vi åkte i bussen i ca 3 timmar, sedan spelade vi match, sedan varsity och efter på kvällen hade killarna football game. Det var ruskigt kallt men mysigt och kul att kolla på. Vi kom hem sent, runt två på morgonen tror jag, så jag sov länge på lördage :) Och direkt när jag vakande skypeade jag med familjen och farmis va även med! ❤️ Sedan hann jag även med en liten Skype med Daniela, då min syster kommer inspringandes och säger att vår hund har sina hundvalpar! Dock åkte alla någonstans förutom jag och Marietta, direkt efter de märkte att hon hade sina valpar, så vi va hemma oroliga och visste inte alls vad vi skulle göra haha. Men vid två åkte jag till skolan där vi samlades för att bli hämtade av bussen, vi hade ett till game. Det blev tre små valpisar men en dog :( 
Som sagt, på lördagen hade vi game och jag kom hem vid nio på kvällen. 

Imorse när jag vaknade hade Marietta gjort frulle, French toast with bacon. Yummy yummy in my tummy yes. Sedan hjälpte jag till med lite chores, börjar bli lite rutti sådär. Vid tolv åkte vi iväg till deras grandpa för att chasea cows. Det var annorlunda men roligt. Är inte alls van vid western och det är väldigt annorlunda, man måste typ ha långa tyglar hela tiden annats får hästen panik. Och dessutom håller man i tygeln med en hand. När jag travade fick min häst litt spratt eller nåt och började bocka som bara den (ja mami och farmis jag hade min hjälm, don't worry :)). Jag var inte alls så rädd jag trodde jag skulle va (haha) (antar att jag va i chock typ) men när mina syskon återberätta hur hästen gjorde så känns det inte som den hoppa så mycket som den verka gjort haha... Jag höll iallafall i mig i den lilla knoppen som finns på sadeln (tack och lov). Hästen bockade iof fler gånger än en... Vi red över en flod också, väldigt läskigt mehe men roligt. Det tog oss två timmar ungefär att förflytta korna och efter det gick vi in till deras grandma, haha hon är jätteskön. Kom hem och då åt vi middag, en tidigt middag vid halv sex ungefär men jag gillar det :) Sedan dess har jag gjort lite läxor och läst i min bok. Tänkte lägga mig tidigt men såklart blev det inte så. Nuu ska jag dock sova, godnatt! :)

Man ser inte mycket alls haha, men två små svarta valpisar ligger där :)) 



-
Publicerat den







wednesday
Publicerat den

Imorse var det svårt att gå upp, trots att jag sovit ut under helgen. Fick stressa lite för att vara i tid till bussen också. Skoldagen var vädligt chill. Hade first period, sedan åkte vi till Lewistown för att gå på en föreläsning om sex. Men det var mer om sjukdomar, graviditet osv. Jag måste säga att hon var väldigt bra hon som hade föreläsningen, det var sjukt fångande, intressant och en väldigt bra föreläsning helt enkelt. Hon lyfte verkligen tjejers perspektiv dock, och sa att vi är prinsessor (hihi). Adoption var ett stort ämne också, hon själv var adopterad, vilket jag tror fågnade alla lite mer. Kan inte förklara, men det var en bra föreläsning, nästan så man blir sådär glad efteråt haha. Skulle verkligen vilja återberätta det hon sa haha. Ibland pratade hon vääldigt fort dock, fick typ svårt att andas. Väl tillbaka till skolan igen hade vi lunch, algebra, chemistry test och animal science. Stannade kvar sisådär 30 min också efteråt för att jobba lite på min sak i clothing, sedan sprang jag hem till Malene, bytte om till practice och åt en Poptart (<33).

Kom hem från practice för en timme sedan. Practice var pre-game, och det gick bra vilket var roligt. Imorgon har vi hemmamatch, sedan har vi match på fredag och lördag också. Fruktar måndagens practice dock, för jag tror jag kommer behöva ta igen lite av de practicarna jag missade när vi var i Denver. Blir nog att springa myycket haha.. Just nu är det bara jag och min bror Shad hemma, han satte in en pizza i ugnen som vi snart skall äta mumssss. Efter det ska jag göra litt homework. Trodde jag hade missat en massa och skulle ha tonvis (okej inte riktigt men nästan) med homework since jag inte var i skolan på tisdagen (vi trodde först vi skulle komma hem på  måndagen). Men icke sa nicke :DDD de verkar inte ha gjort så mycket haha, alla (typ förutom exchangarna och några till) var borta på FFA igår så ja. 

Jag ska dock försöka bli bättre på att uppdatera här på min lilla blogg. För er så ni kan läsa, men också så kan jag kolla tillbaka sedan när jag vill hihi. Btw, jag är ledsen för oklara meningar/ oklara texter osv, jag bara skriver och orkar aldrig läsa igenom. Dessutom är det svårt att översätta vissa saker ibland... Btw 2; jag började få lite hemlängtan under vår resa, jag tror det var för att jag hade för mycket tid till att tänka. Fast det var fortfarande inte hemlängtan, utan mer att min saknad växte mer. Åh svårt att förklara, och misstokla det nu inte, jag saknar alla där hemma!! Men jaja.. nu ska jag äta vår pizza, puss och kram :)



our trip to Denver :)
Publicerat den

Tänkte berätta lite mer om vår trip till Denver! Vi började bila (vilket tar ungefär 12 timmar) på torsdagsmorgonen, hade sett mycket fram att spendera massa tid i bilen eftersom då kunde jag ta igen behövlig sömn. På vägen började det snöa (3e oktober..) men sedan blev det regn hela vägen tror jag. Vi sov på ett hotell i Wyoming, två timmar från Denver, natten till fredagen. När vi vaknade upp var det viiitt och jag tror det var cirkus 3 inches snö, vilket är kanske 7/8 centimeter. Mycket fin bild, tack jag vet :))

På fredag morgonen bilade vi de sista timmarna till Denver och vid tolv var vi på ett museum. Det var intressant och de hade massa olika intressanta saker. Vi gick igenom en "sektion" som var rymden. Och trots att rymden och gravitationen ovs, skrämmer mig (har tillochmed drömt mardrömmar om det haha..) så tyckte jag att det var intressant. Vi var på museumet hela dagen och på kvällen gick vi på en mexikansk resturang, den var lite spårad med små shower osv innuti men det var kul!


Lördagen spenderades på ett Zoo, det var kul! Såg massa olika djur jag aldrig sett förut, tex ett hjort-liknande djur med zebraben och brun kropp haha. Så det var coolt!

Sista "riktiga" dagen, sööndagen, var vi på en nöjespark (haha eller vad man nu ska kalla det..), typ som Grönalund but way better. Vi kom dit precis innan de öppna, och när de öppna så spelades nationalsången och alla stog med handen på hjärtat. De hade "spökat ut" allt, med en docka som hängde ner ovanför där man gick, en gravplats, vattnet var grönt av gift och massa annat. Haha de går verkligen all in när det kommer till att klä ut sig osv här. De hade kanske fyra olika stora bergochdalbanor, vissa av dom var sjuuka. En av dom var väldigt rolig dock så den åkte vi flera gånger om, häftigast var nog att åka på kvällen när det var mörkt. Jag åkte en av de sjuka, man åkte uppochner och allt möjligt haha. Såg nu att den hette "mind eraser" haha :P

Oj va liten bild, men i andra stolen uppifrån är jag :))

Vi åkte även en attraktion med vatten. De innan oss var tre små flickor, de såg inte alls ut att vara blöta så vi trodde inte man blev så blöt. Hhaha men alla vi sex var dyblöta när vi gick därifrån. På kvällen kom zoombisarna ut, och jeedrans var läskiga som var. De var ett gäng olika som gick runt och skrämde och jagade folk, en hade en motorsåg. Jag gick mot en attraktion, så går en zoombie mot mig och såklart märker jag det inte fören han är 2 meter framför mig. Haha satan vad rädd jag blev, sprang därifrån fort som bara den hehe. De var en jätterolig dag, men jag var helt slut när vi kom till hotellet. Vi var på den där "parken" från 11.40-9 (då de stängde). 

Väldigt coolt, det är glass i små kulor, supergott!
Gravplatsen på nöjesparken (oj vad jag verkligen inte vet vad det heter hehe.. nöjesfält??)

På måndagen gjorde vi inte så mycket, men vi åt lunch på chili's och sedan gick vi in i en affär haha. Vi åkte från Denver vid lunch, och sedan sov vi på ett mysigt hotell i Wyoming natten till tisdagen. Igår kom vi hem 9.40 och då gjorde jag inte så mycket, försökte packa upp lite osv men det gick inte 
 



On our way
Publicerat den

Hehe förlåt för det har varit lite dött här de senaste dagarna. Jag och min värdfamilj åkte till Denver i torsdags så det är anledningen till varför. Just nu är jag på ett hotell i Wyoming, så ska vi bila de sista sju timmarna imorgon. Så jag uppdaterar mer när jag kommer hem, om jag inte hinner ikväll :)